Korkutan olay, binlerce balık karaya vurdu

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesindeki tarımsal sulama göletinde görülen toplu balık ölümleri belde halkını korkuttu.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 10:01
Korkutan olay, binlerce balık karaya vurdu






Korkutan olay, binlerce balık karaya vurdu
Çan ilçesindeki Terzialan Göletinde toplu balık ölümlerinin başlaması üzerine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Terzialan Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Erten balık ölümlerini yerinde inceledi. Çan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin gölet suyundan ve ölen balıklardan incelenmek üzere numune alarak ölümlerin nedeni araştırılıyor.

Kocabaş çayında önceki günlerde görülen toplu balık ölümlerinin ardından Terzialan göletinde başlayan toplu balık ölümleri gölde bulunan Tatlı su kefali, Sazan ve yayın balığı ıeşitlerini tehdit ediyor. Terzialan göleti Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Erten, "Göletimizde yağmurlardan sonra suyun rengi siyahlaştı. Daha sonra balık ölümleri oldu. Özel İdareden ve İlıe Tarımdan gelip numune aldılar. Şimdi tahlil sonuılarını bekliyoruz. Şuanda sulama yapmıyoruz. Sonuçlara göre sulamaya ve balık tutmaya başlayacağız" dedi. Erten, kıyıya vuran balıkları ise toplayıp gömeceklerini söyledi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.