KÜÇÜKBAŞ ÜRETİCİ BİRLİKLERİ HAYVANCILIK FUARI’NDA STANT AÇTI

Marmara Bölgesi’nin Anadolu yakasında bulunan 7 damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliği, Bursa 6.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
KÜÇÜKBAŞ ÜRETİCİ BİRLİKLERİ HAYVANCILIK FUARI’NDA STANT AÇTI






Marmara Bölgesi’nin Anadolu yakasında bulunan 7 damızlık koyun ve keçi yetiştiricileri birliği, Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı’nda ortak stant açtı.
1-5 Ekim tarihlerinde Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar ziyaretçi akınına uğrarken, Bursa’nın ev sahipliğinde Adapazarı, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kocaeli ve Yalova’daki birlikler ortak stant açtı.
Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (BDKKYB) Başkanı Yıldırım Oran yaptığı açıklamada, Türkiye’deki küçükbaş hayvan popülâsyonun artması için bir dizi çalışma yürüttüklerini ve bunları her fırsatta üreticilere anlattıklarını söyledi. Oran, küçükbaş hayvan üretici birlikleri olarak, üreticilere her konuda rehberlik ve danışmanlık yaptıklarını, ne tür destekler alabilecekleri konusunda bilgi verdiklerini belirterek, “Bursa’daki fuarı bölgenin en büyük hayvancılık fuarıdır. Bu yıl bölgemizdeki il birlikleri ile temasa geçip, fuarda ortak bir stant açmaya karar verdik. maksadımız üreticileri küçükbaş hayvan üreticiliği konusunda doğru yönlendirip desteklemek. Bu sayede ülkede küçükbaş hayvan üreticiliğinin mesafe kaydedeceğine inanıyoruz” dedi.
“MERALARI BİRLİKLER ISLAH ETMELİ”
Türkiye’de küçükbaş hayvan üretiminin bir türlü arzu edilen seviyeye gelmediğini söyleyen Başkan Oran, meraların ıslah edilmesi durumunda üreticilerin avantajlı hale geleceğini savundu. Oran, “Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlikleri olarak bu işe talibiz. Meraların ‘ıslah’ adı altında holdinglere verilmesini doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.
7 il birliğiyle ortaklaşa katıldıkları fuarda stantlarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade eden Başkan Oran, iş birliğinin devam edeceğinin altını çizdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.