KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ KÜLTÜR-SANAT SEZONUNU GÖRKEMLİ BİR SERGİYLE AÇIYOR

Küçükçekmece Belediyesi, Osmanlı ve Sanat tarihi açısından büyük önem taşıyan görkemli bir sergiyle yeni kültür sanat sezonuna ‘merhaba’ diyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ KÜLTÜR-SANAT SEZONUNU GÖRKEMLİ BİR SERGİYLE AÇIYOR






Küçükçekmece Belediyesi, Osmanlı ve Sanat tarihi açısından büyük önem taşıyan görkemli bir sergiyle yeni kültür sanat sezonuna ‘merhaba’ diyor.
Konserden, tiyatroya; söyleşiden, sergiye her yıl yüzlerce kültürel etkinliğe imza atan Küçükçekmece Belediyesi, Osmanlı ve Sanat tarihi açısından büyük önem taşıyan görkemli bir sergiyle yeni kültür sanat sezonuna ‘merhaba’ diyor. ‘Eskizlerden Tablolara Sultan Abdülaziz’ isimli sergi, Sultan Abdülaziz’in eskiz ve tablolarının yer alması yönüyle dikkat çekiyor. Bir padişahın kendi el emeği göz nuru eserlere yer verilmesi açısından bir ilki teşkil edecek olan sergide, Osmanlı Devleti’nin 32. Padişahı olan Sultan Abdülaziz’in bilinmeyen bir yönü de sanatseverlerle buluşacak.
ESKİZLER VE YAĞLI BOYA TABLOLAR YER ALIYOR
Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği’nin özel çabaları ile sergileme ve yayımlama hakları alınan Sultan Abdülaziz koleksiyondaki eskizler, Polonya’daki Krakow müzesinden İstanbul’a getirildi. Toplam 67 adet eskizin yanı sıra, Dolmabahçe Sarayı ve Askeri Müze koleksiyonlarında Ömer Faruk Şerifoğlu tarafından dikkatle incelenen ve imzasız oldukları tespit edilen yağlı boya tablolar da yine sergi koleksiyonuna dahil edildi. Projenin organizasyonu Uluslar Arası Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirildi. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in, koordinatörlüğünü Selman Gemuhluoğlu’un yaptığı sergi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TBMM Milli Saraylar ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği sonucu 5 Ekim Cumartesi günü saat 17.00’de Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açılacak. Bu özel serginin beraberinde, Küçükçekmece Belediyesi de yeni kültür-sanat sezonunun açılışını kutlayacak.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.