KURBANLIKLAR DENETLENİYOR

Kurban satış noktalarında kurbanlık denetimleri başladı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
KURBANLIKLAR DENETLENİYOR






Kurban satış noktalarında kurbanlık denetimleri başladı. Dalaman’da kurban satış noktasında satışı yapılan kurbanlıklar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi.
Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, “İlçemiz Hayvan Sağlığı Komisyonu yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle, hayvan hareketlerinin artmasına bağlı olarak ilçemizde görülebilecek hayvan hastalıklarının önlenmesi ve kurban süresince tescilli, sağlıklı hayvanların hijyenik şartlarda nakledilmeleri, satılmaları ve kesimlerinin temini amacıyla kurban bayramına kadar kontrollerimiz devam edecektir. Kurbanlık hayvan satışı yerleri dışında hayvan alım-satımlarına müsaade edilmeyecek. Kurban satış yerlerinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü elemanları ve Zabıta görevlilerince büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda kulak küpesi, pasaport (büyükbaş hayvanlar için), Hayvan Sevklerine Mahsus Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu ile nakil belgesi (Küçükbaş hayvanlar için) olması gerekiyor. Kurban bayramı süresince halka açık toplu kesim yeri olarak Belediye Mezbahanesinin kullanılması; Kurbanda kesilen hayvanlara ait (B.Baş ve K.Baş) kulak küpelerinin köy muhtarlarınca ve belediye görevlilerince toplanarak bayramdan sonra 31 Ekim 2013 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze iade edilmesi gerekmektedir” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.