LAPSEKİ MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİ KAPASİTESİNİ ARTTIRDI

Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 9 farklı bölümde geçen yıl kayıtlı olan 704 öğrenci kapasitesini yüzde yirmi arttırarak 838 öğrenciye ulaştı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
LAPSEKİ MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİ KAPASİTESİNİ ARTTIRDI






Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksek Okulu 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 9 farklı bölümde geçen yıl kayıtlı olan 704 öğrenci kapasitesini yüzde yirmi arttırarak 838 öğrenciye ulaştı.
Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Feyza Kolcu ek kontenjanların yaptırdığı kayıt sonrasında 838 öğrenciye ulaştıklarını belirterek, bu sayının ilerleyen günlerde artış gösterebileceğini kaydetti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksek Okulunda 9 farklı bölümde hizmet verdiklerini hatırlatan Yrd. Doç Dr. Feyza Kolcu, ilerleyen yıllarda yeni bölümler eklenmesi ve öğrenci sayısının artış göstermesiyle okuldaki mevcut sınıfların yetersiz kalabileceğinin altını çizdi. Laboratuvar Teknolojisi, Bitki Koruma, Organik Tarım, Fidan yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama teknolojisi, Muhasebe ve Vergi uygulamaları ve Maliye bölümünde eğitim verdiklerini yineleyen Yrd. Doç Dr. Feyza Kolcu, bu bölümlerin içerisinde sadece Laboratuvar Teknolojisi ile Maliye alanında ikinci öğretimin yer aldığını söyledi. Lapseki ilçesinin bir tarım bölgesi olduğuna işaret eden Yrd. Doç Dr. Feyza Kolcu, öğrencilerin teorik öğrenimlerinin yanında pratikte de rahat bir çalışma ortamı bulabildiklerine değindi. Kolcu, “Lapseki ilçesinde dünyanda söz sahibi ürünleri yetiştiren yüzlerce üreticimiz var. Çeşitli toprak analizleri, tahliller, hastalıkların tespiti konusunda çalışma yapılarak üniversite tarafından halkın ihtiyaçlarının karşılanması en büyük arzumuz. Daha öncede bu konuda çok istekli öğretim görevlisi arkadaşlarımızda çeşitli girişimlerde bulundular fakat, okulumuzun laboratuvar teknolojisi bu ihtiyaçlara cevap verebilecek bir düzeye henüz ulaşmadı. Bizler ilerleyen yıllarda daha da büyüyerek Lapseki halkının sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir konuma gelmek istiyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.