Liberban'dan ateşkes için flaş açıklama

İsrail hükümeti, ateşkes süresini 4 saat daha uzatmayı kabul etti. Dışişleri Bakanı Liberman süre sonunda operasyonların yeniden başla

26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:20
Liberban'dan ateşkes için flaş açıklama






Liberban'dan ateşkes için flaş açıklama

Gazze'de son durum, İsrail - Hamas savaşı, Ateşkes süresi uzatıldı

İsrail hükümetinin Gazze'deki Filistin direniş hareketleriyle yaptığı geçici ateşkesi 4 saat uzattığı bildirildi. Bu açıklamanın hemen ardındandan kameralar karşısına geçen İsrail Dışişleri Bakanı Avidgor Liberman 'Ateşkesten sonra ülkenin ve vatandaşlarımızın korunması için İsrail ordusu yeniden faaliyete geçecektir' dedi

4 SAAT DAHA UZATILDI

İsrail Maarif gazetesinin hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin onayından sonra, Gazze'deki Filistinli direniş hareketleriyle bugün yapılan 12 saatlık insani ateşkes, 4 saat daha uzatıldı.

Bu arada İsrail Güvenlik Kabinesi'nin bu akşam Gazze saldırısı ve ateşkes önerilerinin ele alınacağı bir toplantı düzenleyeceği belirtilirken, söz konusu ateşkesi uzatma kararına ilişkin Filistinli direniş hareketlerinden bir açıklama yapılmadı.

 

Filistinli direniş hareketleri ile İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un insani ihtiyaçların temini için talep ettiği ve bugün saat 08.00 itibarıyla başlayan 12 saatlik ateşkes talebini dün gece kabul etmişti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar bin Filistinli hayatını kaybetti.

İNGİLİZ BAKANDAN AÇIKLAMA
Bu arada, İngiltere Dışişleri Bakanı Phillip Hammond, ateşkesin sağlanması için düzenlenen uluslararası toplantıya katılmak üzere gittiği Fransa'nın başkenti Paris'te, İngiliz yayın kurumu BBC'ye açıklamalarda bulundu.

Hammond, öncelikle görüşmeler sonucundaki kısa insanı ateşkesi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Amerikalı, Mısırlı ve Türk meslektaşlarımı, Hamas'ın ateşkese ikna edilmesi yönündeki çalışmaları sebebiyle tebrik ediyorum. Hepimiz ateşkesin uzatılması gerektiğine inanıyoruz. İnsani durumlar bunu gerektiriyor. Herkes can kayıplarına bir son verilmesi gerektiğine inanıyor. Şu anda yürürlükte olan ateşkesin uzatılmasını başarmak için dikkatlerimizi bu konuda odaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKES
İngiliz bakan, "Bunun ötesinde sürdürebilir devam eden bir ateşkesin arayışında olmamız gerektiğini anlamak zorundayız. Gazze'de devam eden şiddet döngüsünün altında yatan nedenlerle ilgili anlamlı görüşmelerin arayışında olmalıyız" dedi.

Hammond, ateşkes sürecinde katkıda bulunan devletlerin tamamının Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için gerekli desteği vermek konusunda hemfikir olduğunu belirterek, ortaya çıkacak çözümün İsrail'in güvenlik gereksinimlerini de sağlaması gerektiğini söyledi.

"UZATILMAYA DEVAM EDER"
İsrail ve Filistin arasındaki kısa süreli ateşkes anlaşmasının uzatılmasının hedeflendiğini belirten Hammond, "Herhangi bir ön koşul olmadan ateşkesin kabul edilmesi oldukça başarılı" diye kaydetti.

Hammond, ateşkesin uzatılması için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, "Şu an ihtiyaç, can kayıplarının durdurulması. Ateşkesi 12 saat, 24 saat, 48 saat uzatarak, can kayıplarını durdururuz. Sorunları görüşmek için tarafların masaya oturmasını sağlayacak bir güvenilirlik seviyesi oluşana kadar, bu böyle uzatılmaya devam eder" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.