LİDER ÜRETİCİLER TARIM TEKNİK GEZİSİNE KATILDI

Malatya’dan lider üreticilerinden oluşturulan bir ekiple Bursa’da fuarlara ve üretim alanlarına yönelik teknik gezi düzenlendi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
LİDER ÜRETİCİLER TARIM TEKNİK GEZİSİNE KATILDI






Malatya’dan lider üreticilerinden oluşturulan bir ekiple Bursa’da fuarlara ve üretim alanlarına yönelik teknik gezi düzenlendi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci ve Ziraat Mühendislerinden oluşan teknik ekip, Malatya ilinin lider üreticileriyle Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı ile Bursa ilinde yer alan modern çilek, böğürtlen ve ahududu bahçelerinde teknik incelemelerde bulundu.
Ayrıca üreticiler modern anlamda üzümsü meyve yetiştiriciliği yapılan Bursa’da çilek, böğürtlen ve ahududu bahçelerini ve teknik uygulamaları görme fırsatı buldu. Kale, Yazıhan, Darende, Battalgazi ve Doğanyol ilçelerinin yoğunlukta olduğu üreticiler, özelikle bitki besleme, budama, ilaçlama, destek sistemleri ile hastalık ve zararlılarla mücadele konularında yapılan uygulamalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Yeni çeşitleri, bazı teknik uygulamaları ve modern anlamda tesis edilmiş bahçeleri yerinde görme imkanı buldu.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, teknik gezilerin önemli olduğunu, üreticiye katkı sağlayarak kalite ve verime direkt etkide bulunduğunu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını ve tarımsal anlamda hiçbir teknik desteği esirgemeyeceklerini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.