Mahkeme kararıyla TOEG'e puan ayarı

TOGEG sonuçları açıklandı. Mahkeme kararıyla iptal edilen 4 soruya MEB itirazı ise kabul edilmedi

07 Temmuz 2014 Pazartesi 21:46
Mahkeme kararıyla TOEG'e puan ayarı






Mahkeme kararıyla TOEG'e puan ayarı

TOEG sonuçları, TOEG yerleştirme sonuçları, TOEG Sınav sonuçları

Temel Ortaeğitim'e Geçiş TOEG sınavı öncesi bir vatandaşın yaptığı başvuru sonrası puanlar ve yerleştirmeler de önemli değişiklik oldu. Mahkeme kararıyla 4 soru iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, TEOG sınavındaki 4 sorunun iptaline ilişkin mahkeme kararına yaptığı itiraz dün reddedildi. Karar üzerine, daha önce bu doğrultuda yeniden hesaplanan sonuçlar anında e-okul üzerinden duyuruldu


Ankara Bölge İdare Mahkemesi, ilk kez bu yıl 8. sınıflara uygulanan 1.2 milyon öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem sınavındaki 4 sorunun iptaline ilişkin mahkeme kararını onadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da karar çıkar çıkmaz sınav sonuçlarını yeniden hesaplayarak e-okul üzerinden duyurdu. Yerleştirmeler, yeni sonuçlara göre yapılacak. Öğrenciler, MEB'in Kasım 2013'te gerçekleştirdiği TEOG sınavındaki 7 sorunun iptali için dava açtı. Soruları bilirkişilere inceleten Ankara 13. İdare Mahkemesi; İngilizce'de 2, Fen ve Teknoloji ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde de birer soru olmak üzere toplam 4 sorunun iptaline ve sınav sonuçlarının yürütmesine karar verdi. MEB, geçen hafta bu kararı Bölge İdare Mahkemesi'ne götürerek itiraz etti.

MEB'İN İTİRAZI REDDEDİLDİ
Dün yerleştirmeye esas puanların açıklanarak öğrencilerin lise tercihlerini yapması için de Bölge İdare Mahkemesi'nin sonucu beklendi. Bölge İdare Mahkemesi saat 19.00 sıralarında MEB'in itirazını reddederek, 4 sorunun iptaline ve sınav sonuçlarının yeniden hesaplanmasına karar verdi.

SONUÇLAR ANINDA AÇIKLANDI
Mahkemeden çıkacak olası sonuçlara göre izlenecek farklı yol haritaları konusunda hazırlıklı olan MEB, hemen harekete geçti. Bu kapsamda 4 sorunun iptali göz önüne alınarak daha önce yeniden hesaplanan sınav sonuçları, öğrencilerin e-okul sistemine anında yansıtıldı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kararın zamanında verilmesi ve yerleştirmelerin gecikmemesi için temaslarda bulunurken bakanlık üst düzey yetkilileri ve hukuk müşavirliği uzmanları da Bölge İdare Mahkemesi'ne giderek, öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamalarını önlemek ve yargı kararlarının uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yargılamanın devamındaki haklarından feragat ettiğine ilişkin başvuruda bulundu. Bunun üzerine mahkeme de 13. İdare Mahkemesi'nin kararını onaylayarak MEB'in itirazını reddettiğini açıkladı. MEB'den yapılan açıklamada da mahkemenin kararı doğrultusunda sınav kılavuzuna göre sınav sonuçlarının yeniden hesaplandığı bildirildi.

BAKAN AVCI: HAYIRLI OLSUN
Mahkemenin TEOG kararını değerlendiren bakan Avcı, "Çocuklarımızın ve velilerimizin herhangi şekilde endişeye kapılmasına mahal olmadığını göstermiş olduk. Hayırlı olsun" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.