MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ

Marmara Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı açılış töreni, Haydarpaşa Kampüsü Ord.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
MARMARA ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ






Marmara Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı açılış töreni, Haydarpaşa Kampüsü Ord. Prof. Reşat Kaynar Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Rektör, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksek okulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Marmara Üniversitesi Akademik Müzik Kursları Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Oda Orkestrası’nın mini konseriyle başladı. Törenin açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül yaptı. Rektör Gül, üniversitede gerçekleştirilen kalite ve iyileştirme çalışmaları hakkında sunum yaptı.
KAREKODLU DİPLOMALARLA SAHTECİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirilen projelere değinen Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, elektronik belge yönetimi, e-imza ve mobil imza uygulamalarının hayata geçirildiğini, ‘Alo Marmara’ çağrı merkezi ve veri merkezinin de bu yılsonuna kadar faaliyete geçeceğini vurguladı. Rektör Gül, merkezi öğrenci işleri projesi ile de öğrenci işlerinin tek bir merkezden, modern bir şekilde hizmet vereceğini söyledi. Marmara Üniversitesi’nde genel olarak bir yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığını ve bunun devam ettiğine işaret eden Prof. Dr. Gül, üniversite diplomalarında yaşanan sahteciliğin önüne geçmek için, 3 boyutlu hologram ve özel tasarımıyla karekodlu diploma dönemine geçildiğinin altını çizdi. Gül, kütüphanelerin 7 gün 24 saat açık çalışma odalarıyla hizmet verdiğini, eski eserlerin tamamen dijital ortama aktarıldığını ayrıca görme engelliler için sesli kitap uygulamasının hayata geçirildiğini söyledi.
KENAN EVREN KIŞLASINA DOĞAYLA İÇİÇE AKILLI KAMPÜS İNŞA EDİLECEK
Maltepe Başıbüyük’te inşa edilen Türkiye’nin en kapsamlı sağlık eğitim kampüsüne taşınma işlemlerinin devam ettiğini anlatan Gül, bu kapsamda Tıp Fakültesi’nin bu ay içerisinde yeni binasına taşınacağını açıkladı. Gül, Marmara Üniversitesi’ne devredilen Kenan Evren Kışlası’nın da oldukça büyük bir alan olduğunu, bunun yanında Orman Bakanlığı’ndan da arazi aldıklarını ve böylece 3 bin dönümlük bir araziye sahip olacak kampüsün özelliklerini sıraladı. Gül, şunları söyledi:
“Üniversitemizin en büyük kampüsü olan Göztepe Kampüsü’nün 20 katı, şehrin içinde bulunamayacak bir yer. Kampüs için mimari proje yarışmasına çıkıyoruz. Yeşil bir kampüs, akıllı binalar, enerji tasarruflu, çöplerin ayrıştırıldığı, yağmurun ve güneş enerjisinin kullanıldığı doğayla uyum içinde bir kampüs.”
İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. YUSUF DEVRAN’A HİZMET ÖDÜLÜ
Rektör Gül’ün konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi’nin 130. Yıl Akademik Başarı Ödülleri takdim edildi. İletişim Fakültesi bünyesinde kurduğu Marmara Medya Merkezi ile yazılı ve görsel medyada üniversitenin tanıtımı konusunda önemli çalışmalara imza atan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran hizmet ödülüne layık görüldü.
Ayrıca çeşitli akademisyen ve idari personele yıllık yayın, bilim, araştırma teşvik, atıf, patent ve hizmet ile vefa ödülü verildi. Prof. Dr. Atilla Güngör, Doç. Dr. Mustafa Uslu, Yrd. Doç. Dr. Kerime Arzu Baloğlu, Doç. Dr. Ahmet Sosyal, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yüce, Emre Karataş, Ramazan Yolal, Turan Tuztaşı, Ayten Öztezcan’a da hizmet ödülü verildi. Doç. Dr. Mesut Sancar, Doç. Dr. Gonca Mumcu, Prof. Dr. Nilhan Kayaman Apohan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy, Doç. Dr. Mehmet Güneş, Prof. Dr. Alev Önder, Doç. Dr. Feral Bekiroğlu, Doç. Dr. Ebru Çağlayan, Doç. Dr. Halil Aydınalp, Doç. Dr. Mustafa Caner Aküner ve Doç. Dr. Münir Taşdemir yıllık yayın performans ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Göksel Şener, Doç. Dr. Mehmet Vezir Kahraman, Prof. Dr. Recep Karadağ, Doç. Dr. Ali Delice, Prof. Dr. Servet Bayram, Prof. Dr. Atıf Koca ve Doç. Dr. Selim Yılmaz bilim ödüllerine layık görüldü. Doç. Dr. Tuğba Tunalı Akbay, Dr. Cenk Sesal, Doç. Dr. Hayati Şeker, Doç. Dr. Mustafa Demetgül ve Doç. Dr. Burcu Yılmaz Şahinbakan araştırma teşvik ödülüne layık görüldü. Doç. Dr. Yusuf Yılmaz, Prof. Dr. Ali Rıza Özkaya, Prof. Dr. Derin Atay, Doç. Dr. Dilek Zamantılınayır, Arş. Gör. Erkan Dursun, Arş. Gör. Mustafa Kemal Bilici ve Prof. Dr. Haluk Rahmi Topçuoğlu atıf ödüllerine layık görüldü. Doç. Dr. Ali Demir Sezer, Prof. Dr. Dilek Kazan, Prof. Dr. Nilhan Kayaman Apohan, Doç. Dr. Emine Dilara Koçak, Yrd. Doç. Dr. Alper Şişman patent ödülüne layık görüldü. Yrd. Doç. Dr. H. Avni Öztopçu ile Yrd. Doç. Dr. Nusret Ramazanoğlu hizmet ödülüne layık görüldü. Prof. Dr. Yavuz Taga ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Hocaoğlu da vefa ödülüne layık görüldü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.