Meclis'te tekme tokat kavga, 60 vekil yumruklaştı

MHP'li vekilin 'Hükümet neden Türkmenlere sahip çıkmıyor' sözlerine öfkelenen AK Partili'ler Sinan Ogan'ın üzerine yürüdü

04 Ağustos 2014 Pazartesi 15:17
Meclis'te tekme tokat kavga, 60 vekil yumruklaştı






Meclis'te tekme tokat kavga, 60 vekil yumruklaştı

MHP'li vekilin 'Hükümet neden Türkmenlere sahip çıkmıyor' sözlerine öfkelenen AK Partili 60 milletvekili MHP sıralarına yürüdü. Çıkan kavga nedeniyle TBMM'de görüşmeler durdurularak tatil ilan edildi.


TBMM Genel Kurulu'nda yoklama sonrası AK Parti'li ve MHP'li iki milletvekili arasında yumruklu kavga çıktı. Kavganın büyümesi ve çok sayıda milletvekilinin karışması nedeniyle birleşime ara verildi. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, daha sonra birleşimi kapattı.


Bayonrası torba kanunu mesaisine başlayan TBMM gergin görüşmeler kavgayla sonuçlandı. Meclis Gene Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiminde çalışmalarına başladı. Parti grup önerileri çerçevesinde MHP Grubu, sınır komşularımızdaki çatışmalara Türkiye'den katılımın araştırılması önergesinin bugün görüşülmesi önerisi getirdi.

Bu öneri üzerinde iktidar ile muhalefet partileri arasında sert tartışmalar yaşanmaya başladı. Özellikle AK Parti ve MHP sözcüleri arasında Türkiye'nin Türkmen politikasına yönelik keskin tartışmalar meydana geldi. Önergenin oylanması sırasında CHP 'yoklama' talep etti. Elektronik yapılan oylama sırasında TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı toplantı yeter sayısının olduğunu açıkladı.

UZUNIRMAK FİTİLİ ATEŞLEDİ

Ancak CHP'li milletvekilleri 'mükerrer' oy iddiasında bulundu. Belirttikleri isimlerdeki milletvekillerine seslenildi. 2 AK Partili milletvekili Genel Kurulu salonunda olmayınca birleşime 15 dakika ara verildi.  Bu sırada TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, 'sahtekarlar' diye bağırdığı duyuldu. Genel kurulda kavganın fitilini ateşleyen de Uzunırmak'ın bu sözleri oldu.

SALONDA TEKME TOKAT KAVGA

Bu söze çok sayıda partili milletvekili tepki gösterdi. Genel Kurul salonu ara nedeniyle boşaldığı sırada, Genel Kurul Salonundan muhalefet kulisine geçişi sağlayan Genel Kurulu Salonunun köşesinde bir anda kavga çıktı. MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile Ak PartiMalatya Milletvekili Mustafa Şahin, tekme-tokat birbirine girdi. Milletvekilleri yere düşerken, Şahin ve Uzunırmak'ın yüzünden kan aktığı görüldü. Yaşanan itişmelerin ardından kavga araya giren diğer milletvekilleri tarafından sonlandırıldı.

ARADA İKİNCİ KAVGA

Verilen araya rağmen kavganın ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri Genel Kurul Salonundan ayrılmadı. Bu sırada AK Parti ile MHP'li milletvekilleri arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. AK Parti Erzurum Milletvekili Muhittin Aksak, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yumruk attI. Aldığı darbe sonucu Oğan'ın yüzünün şiştiği görüldü. Kavgayı, araya giren diğer milletvekilleri sonlandırdı.  

MECLİS KAVGA NEDENİYLE KAPANDI

Kavga nedeniyle gergin olan TBMM Genel Kurulu, divan üyelerinin toplanamaması nedeniyle  kapandı. Görüşmelere yarın devam edileceği belirtildi.

OĞAN'DAN KAVGA SONRASI ÇİRKİN TWEET

TBMM'de MHP ve AK Partili milletvekilleri arasında Genel Kurul toplantısı sırasında çıkan kavga sonrasında, MHP'li Sinan Oğan'dan şok bir tweet geldi. AK partililerin kendisine saldırdıklarını öne süren Oğan, tartışmanın neden çıktığını da açıkladı. Ancak bunu yaparken, AK Partili vekillere karşı çok çirkin ifadeler kullandı. Tartışmanın "Hükümet Türkmenlere neden  sahip çıkmıyor" sorusu üzerine çıktığını söyleyen MHP'li Oğan, şu mesajları paylaştı;

"Genel kurulda 60 AK it bana saldırdı. Evellalah ağızlarının payını aldılar. Ülkücülere bunlar ancak 60'a tek saldırır.
TBMM'de Türkmenlere neden sahip çıkmıyor hükümet diye sorunca AK itlerin saldırısına uğradık."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.