MEHDİEFENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un Erzurum’a damga vuran Kentsel Dönüşüm Projeleri, İlçe merkezini cazibe alanına dönüştürmeye aday görünüyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
MEHDİEFENDİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ






Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un Erzurum’a damga vuran Kentsel Dönüşüm Projeleri, İlçe merkezini cazibe alanına dönüştürmeye aday görünüyor. Özel bir firmaya tasarımı yaptırılan Mehdiefendi Kentsel Dönüşüm Projesi, çevreden merkeze yönelişin kodlarını barındırıyor. Birçok projeyi gölgede bırakabilecek görsellik ve özelliklere sahip proje için iddialı konuşan Ali Korkut, “Erzurum’un merkezinde yeni gelişen bir merkez var. Mehdifendi Mahallesinde kentsel dönüşüm alanımız için hazırlanan proje, gelişen bu merkezin yıldızı konumunda olacaktır” dedi.
Ali Korkut, belediyenin öz kaynaklarıyla 3 yıldır sürdürdükleri kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Mehdiefendi mahallesinin tamamen temizlendiğini hatırlatarak, ‘Artık önümüz yeni bir sürece açılmıştır. Erzurum’un en gözde projeleri bu alanlarda uygulanacak” ifadelerini kullandı. Kentsel Dönüşümün uygulandığı alanlarda 2 binin üzerinde gecekondu ve kötü yapının kamulaştırılarak yıkıldığını anımsatan Korkut, “Erzurum’un merkezi, eski Erzurum maalesef kötü yapılaşmaya terk edilmişti. Gecekondular ve basit yapılaşmanın bıraktığı kötü mirasın kaldırılması için kamulaştırma tek yoldu. Çok önceden yapılması gereken işleri maalesef yapılmadığı için biz yaptık. Belediyenin kaynaklarıyla, 2000’in üzerinde bina kamulaştırdık ve yıktık. Çok şükür ilçe merkezinde ciddi temizlik yaptık, muhteşem alanlar ortaya çıktı. Bunlardan biri HAsanibasri ve diğeri de Mehdiefendi mahallesi. Mehdiefendi mahallesi 43 dönüm büyüklüğünde. Hasanibasri mahallesinde 23,5 dönüm alanda yapıma hazır bulunuyor. İşte öz kaynaklarıyla bir belediyenin neler yapabileceğini merak edenler gelip görsünler. Çok büyük işleri başardık, daha fazlası için de enerjimiz var Allah’a şükür” şeklinde konuştu.
Şehrin cazibe merkezi buraya taşınıyor
Ali Korkut, Erzurum’un en cazip alanının ilçe sınırları içerisinde yer aldığını belirtti. Şehir merkezi için ciddi bir cazibe alanı oluşturduklarını söyleyen Ali Korkut, “Temel ayağını tarihi eserler ile çevrilmiş yeni ticaret, turizm ve yerleşim alanlarının oluşturduğu yeni bir alan ortaya çıkarıyoruz. Üç Kümbetler, Prof. Dr. Recep Akdağ caddesi ve yolu, Hasanibasri ve Mehdiefendi Kentsel Dönüşüm alanları, daha aşağıda Hacıcuma ve Taş Mescit mahalleriyle birleşecek bu merkez en büyük çekim alanını oluşturacaktır. Merkezi adım adım inşa ediyoruz. Şimdi Mehdiefendi mahallesi için özel bir tasarım hazırlattık.
Kamuoyu ile paylaştığımız bu tasarım, uygulanmakta olan ve uygulanacak birçok projeyi geride bırakacak cazibeye sahip bulunmaktadır. Ana temamız yeşil bir Yakutiye’dir. Bunun için yeşil ve sosyal donatı alanı geniş tutulan bir proje hazırlattık. Erzurum’un çevreden merkeze doğru hızlı bir akışın olacağını düşünüyorum. Mehdiefendi mahallesinde projesi uygulanacak alanın satış hazırlığı tamamlandı. İhale sürecine girildi. İnşallah hayırlı ve uğurlu olur. Benim bu merkeze dair inancım ve hayallerim yüksek. Erzurumlu görselliği yüksek bir yapılaşmaya sahne olacak. Yapılaşmalar Erzurum’un işsiz insanına iş, sofrasına aş olarak yansıyacak” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.