MEHMET EMİN ER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI

Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ikinci okul olan 40 derslikli Mehmet Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
MEHMET EMİN ER ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AÇILDI






Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan ikinci okul olan 40 derslikli Mehmet Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yapıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan açılış töreninde açılış konuşmasını Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin yaptı. Serin’den sonra okula ismi verilen merhum Mehmet Emin Er’in oğlu Mehmet Er konuşması esnasında duygulu anlar yaşadı. Kuran-ı Kerim okunmasının ve bir kız öğrencinin ‘Bayrak Şiiri’ni okumasının ardından, konuşmasını gerçekleştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mehmet Emin Er’in Gaziantep’te çok önemli katkılarının bulunduğunun altını çizerek yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.
Başkan Tahmazoğlu, “Hayatının önemli bir bölümünü burada geçirmiş bir büyüğümüzdü. Yakın zamanda kaybettik. Yine manevi ağırlığı Gaziantep’in üzerinde olacak. Değerli öğrenciler dinimizin ilk emri oku. Eğitim ve öğretim bizim için çok önemli. Onun için Şahinbey Belediyesi olarak eğitimin fiziki alt yapısı noktasında hem de eğitim kalitesinin artırılması noktasında milli eğitimimize eğitim camiamıza katkı sağlamaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl yine başbakanımızın da talimatıyla yan tarafta gördüğümüz Adil Teymur İmam Hatip Orta Okulu’nu 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak geçen yıl eğitim öğretime açtık. Bu yılda hemen yanı başında Mehmet Emin Er hocamızın ismini verdiğimiz bu kız imam hatip lisemizi kısa bir sürede tamamlayarak eğitim öğretime yetiştirmiş bulunuyoruz. Böylelikle birbirinin tamamlayıcısı oldu. Bizde hemen okulumuzun arka tarafında 400 yataklı yine imam hatip kız öğrencilerinin kalabileceği bir yurt inşasına başladık. İnşallah gelecek eğitim öğretim yılında da onu yetiştirmeyi planlıyoruz. Böylelikle burası yatılı bir yurtla okul bütünleşmiş olacak. Bunun da öğrencilerimize müjdesini vermek istiyorum. Sadece bununla sınırlı değil yine okulumuzun fiziki alt yapısının düzeltilmesi noktasında Şahinbey Belediyesi olarak katkı sağlamaya devam ediyoruz. Okul yapımlarımız devam edecek inşallah. Amacımız eğitim kalitesinin artırılması. Bu anlamda belediyemizin sosyal tesis ve gençlik merkezleri dediğimiz 61 adet merkezimizde 35 bin kişiye aynı anda eğitim verebiliyoruz” dedi.
Eğitime verdiği desteklerden dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ise imam hatip liselerinin ülkemiz için çok önemli olduğunu ve Gaziantep’te yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgiler vererek öğrencilere nasihatlerde bulundu.
Mehmet Emin Er adına açılan okul için özellikle Gaziantep’e geldiğini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Demokratikleşme paketi ve yapılan açılışlarla ilgili konuştu.
Kurtulmuş, imam hatip liselerinin artık eskiye nazaran daha rahat şartlarda açıldığını ifade ederek, “Mehmet Emin Er çok önemli bir şahsiyetti. Onun isminin Gaziantep’te bir imam hatip lisesine veriliyor olması Gaziantep halkının vefa borcunun göstergesidir. Bazı insanlar öldükten sonra da hizmetleri devam eder. Hayırlı uğurlu olsun Gaziantep için çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Bu eserlerin kazandırılmasında emeği geçen Mehmet Tahmazoğlu Bey kardeşime çok teşekkür ediyorum. Bu Türkiye’nin geleceğine yapılmış bir katkıdır. Bu memlekette imam hatip liselerinin önüne çok engeller çıkarılıyordu. Sizler çok güzel bir dönemde imam hatipte okuyorsunuz. Sanmayın ki bu imam hatip liseleri bu kadar kolay inşa edilmedi. Bu millet dişinden tırnağından keserek bu okulları yaptı. Şimdi yaşınız küçük gelecekte sizi çok önemli görevler bekliyor. Cumhuriyet tarihimiz boyunca en önemli proje imam hatip liseleri projesidir. Çünkü bu millet çocukları hem dinini öğrensin hem bilim hem ilim öğrensin istedi. Sizleri de parlak bir gelecek bekliyor. Bizim medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edeceksiniz. Aranızdan nice doktorlar çıkacak. Hayatın her alanında olacaksınız. Allah ömür verir bir müddet sonra geldiğimizde aranızdan birçok öğrencinin Türkiye ve Gaziantep için çok önemli yerlerde olacağını göreceğiz. Bu binaların kökünde gerçekten sağlam bir inanç sağlam bir güven vardır. Türkiye’de bir zihniyet değişimini çok şükür hep birlikte yaşıyoruz. Bu paketin ana fikri devlette bir zihniyet değişimini ortaya koymasıdır. Önceden devlet bilinen bir lisanın dışında kendi anadilini konuşanlardan korkuyordu. Türkiye’nin bırakın resmi televizyonlarında özel televizyonlarında Kürtçe şarkı okumanın nasıl yasak olduğunu biliyoruz. Köy isimlerinin nasıl değiştirildiğini biliyoruz. Asıl olan devlet değil, asıl olan millettir. Bu okulun yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Kurdele keserek okulun hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Kurtulmuş, okulu gezerek sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.