MEKKE’DE GAZETECİ OLMAK

Bu yılki hac programını takip etmek ve hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gelen basın mensupları hem mesleki hem de dini görevlerini yapmak için adeta zamanla yarışıyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
MEKKE’DE GAZETECİ OLMAK






Bu yılki hac programını takip etmek ve hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gelen basın mensupları hem mesleki hem de dini görevlerini yapmak için adeta zamanla yarışıyor.
Günün belli bölümünü haber ile büyük bir kısmını ise hem ibadet hem de haberle geçiren gazeteciler zamanın çok kıymetli olduğu kutsal topraklardaki gelişmeleri an be an haber merkezlerine iletmeye çalışıyor. Gündüz programlara katılan gazeteciler, geceleri Kabe ziyaretinde bulunup tavaf yapıyor. Tüm hacı adaları gibi gazeteciler de kutsal topaklarda bir yandan görevlerini yaparken bir yandan da manevi iklimden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyor.
2013 YILI HAC DÖNEMİNDE GÖREV ALAN GAZETECİLER
Harem’deki inşaat çalışmaları dolayısıyla oldukça yoğunluk yaşanan Mekke’de bu sene haccı Türkiye’deki yayın kuruluşlarını temsilen yaklaşık 50 kişiden oluşan basın kafilesi izliyor.
Programı, İhlas Haber Ajansı’ndan Aydın Bölge Müdürü İbrahim Kılınç, Gaziantep Bölge Müdürü Mefail Akçatepe, Türkiye Gazetesi’nden Osman Sağırlı, Anadolu Ajansı’ndan Mutlu Soyuçok, Cem Öksüz, TRT’den Ferhat Yazıcı, Raşit Demirtaş, Ali Rıza Sarı, A Haber’den Murat Ovucu, Kıvanç Gürbüz, Bügün’den Yasin Kamaloğlu, Serbest Özden, Ömer Çağlak, Fox Tv’den Ercan Canik, Emre İzkübarlas, Kanal 7’den Ali Ekber Karaçam, Ayşegül Bütünbaş, STV’den Fatih Akalan, Zaman Gazetesi’nden Aziz Mahmut İstegün, Star Gazetesi’nden Bünyamin Demirkan, Sabah Gazetesi’nden Hasan Ay, Hürriyet Gazetesi’nden Fatma Aksu, Milli Gazete’den Adnan Adnan Öksüz, Akra Fm’den Naim Güleç, Haber 7’den Osman Ateşli ve Haber Türk’ten Tülin Ataş takip ediyor. Basın çalışanlarına ise Diyanet Basın Merkezi’nde Diyanet Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlileri Mustafa Demirel, Kenan Esen, Hasan Demir, tercümanlar ve çeşitli birimlerde çalışanlar yardımcı oluyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.