MEMUR-SEN DOĞALGAZDA KOTAYI PROTESTO ETTİ

Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, doğalgazda kota uygulamasını protesto etti.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
MEMUR-SEN DOĞALGAZDA KOTAYI PROTESTO ETTİ






Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, doğalgazda kota uygulamasını protesto etti.
Memur-Sen Ankara İl Başkanlığı üyeleri, Başkent Gaz A.Ş.’nin Demirtepe’de bulunan binası önünde toplandılar. Burada sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır, doğalgaz kotasının hukuksal anlayışla bağdaşmayacağını belirterek, uygulama ile mekanik sayaç kullanan abonelerin sınırlama olmaksızın kullandıkları gaz bedelini tükettikten sonra ödediğini, ön ödemeli sayaç kullanan abonelerin yakmadıkları gazın parasını peşin ödediklerini ve gaz alımına sınırlama koyduğunu ifade etti. Kır, şunları kaydetti:
“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı tarafından hem gaz sıkıntısının olmadığı hem de yakın zamanda doğalgaza zam olmayacağı açıklaması yapmıştır. Doğalgaz sıkıntısı yoksa, doğalgaza zam da yapılmayacaksa o zaman doğalgaza neden kota uygulanmaktadır? Elbette bunun haklı bir gerekçesi olmalıdır. Doğalgaz devri bitirilip, vatandaş odun kömüre mi döndürülmek, elektrik tüketimine yönlendirilmek isteniyor bilmek istiyoruz.”
Halkın 300 dolar ödeyerek almak zorunda kaldığı sayaçların şimdi de ön ödemeli sayaçtan mekanik sayaca geçmeye zorlandığını iddia eden Kır, mekanik sayaçların alınması halinde ön ödemeli sayaçların ne olacağını sordu. Kır, halkın derdini anlatacak bir kurum bulamadığından da yakındı. Açıklamalarının ardından doğalgaz alan Kır, 135 TL’lik gazın faturasını kameralara gösterdi.
Eylemde temsili soba yakan eylemcilerden bazıları ise yanlarında getirdikleri battaniyelere sarındılar. Eylemciler ellerinde ‘Gaz devri bitiyor, soba devri başlıyor’, ‘250 metreküp gaz almak için villa mı alayım?’ ve ‘Özelleştirme dediler, halkın gazını kıstılar’ yazılı pankartlar taşıdılar. Doğalgaz almak için gelen vatandaşlar da, doğalgaz için alınan 1 TL’lik işlem ücretine tepki gösterdiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.