MERTER’DE MODA RÜZGARI ESTİ

Merter’i Türk tekstilinin merkezi haline getirmek amacıyla Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği(MESİAD) tarafından gerçekleştirilen defilede mankenler, birbirinden güzel kıyafetleri tanıttı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
MERTER’DE MODA RÜZGARI ESTİ






Merter’i Türk tekstilinin merkezi haline getirmek amacıyla Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği(MESİAD) tarafından gerçekleştirilen defilede mankenler, birbirinden güzel kıyafetleri tanıttı. Moda rüzgarlarının estiği Merter’de vatandaşlar da defileye yoğun ilgi gösterdi.
Güngören Belediyesi sponsorluğunda Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından ilk kez düzenlenen “Merter 2013Moda” etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen defilede birbirinden güzel mankenler, Türk tekstil modasının en güzel kıyafetlerini tanıttı. Selvi Sokak’ta kurulan podyum alanını dolduran vatandaşlar ise dikkatle mankenleri izledi.
Merter’in Türk tekstilinin kalbi olduğuna dikkat çeken Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Merter’in Türkiye ekonomisinde çok önemli potansiyeli var. Bu potansiyelin Türkiye ekonomisine kazandırmak için yapılan bu programda emeği geçen herkese tabi ki teşekkür ediyorum. Burası çok önemli bir potansiyele sahip. Merter’in hem konumu, hem fiziki durumu hepsinin üstüne geçebilecek bir pozisyonda” diye konuştu.
MESİAD Başkanı Halit Tuna ise, bu yıl MESİAD’ın 19’uncu yılını kutladıklarını belirterek, “Merter Türk tekstil dünyasının kalbidir. Merter Türk modasının çıkış noktası ve yaratıcısıdır. Ancak son yıllarda Merterli Türk işadamları olarak o kadar çok çalıştık ki, Merter’in sesini duyuramadık. Modanın kalbinin buradan attığını yansıtamadık. MESİAD genel kurulu tam da bu noktaya işaret ederek kollarını sıvadı. Şöyle bir hedef belirledik. Merter modanın merkezi olarak tüm algılarda yer etmeliydi” dedi.
Programın sonunda 12 üniversiteden 46 genç tasarımcının katıldığı “MESİAD 2013 Moda ve Tekstil Tasarım Yarışması”nda dereceye girenler ödüllendirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.