“MESLEK ÖĞRENİN, TEMBELLİĞİ BIRAKIN” ÇAĞRISI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye’nin önemli ölçüde gelişme kaydettiğini, sanayici ve işadamlarının istihdam edecek vasıflı eleman aradığını ifade ederek, “Artık bu ülkede iş var, meslek edinerek tembelliği bırakmak lazım” dedi.

29 Kasım 2013 Cuma 00:00
“MESLEK ÖĞRENİN, TEMBELLİĞİ BIRAKIN” ÇAĞRISI






Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye’nin önemli ölçüde gelişme kaydettiğini, sanayici ve işadamlarının istihdam edecek vasıflı eleman aradığını ifade ederek, “Artık bu ülkede iş var, meslek edinerek tembelliği bırakmak lazım” dedi.
Vali Celalettin Güvenç, Türkiye’nin 30 yıl önceye göre nereden nereye gelindiğini belirterek, devletin toplumun her kesimine, özellikle de dezavantajlı gruplara sahip çıktığını söyledi. Güçlü ve sağlıklı bir toplum ve devlet oluşturabilmek için dezavantajlı gruplara el atılması gerekliliğini vurgulayan Vali Güvenç, bu konuda da devletin değişik kurumlarıyla bilinçli bir şekilde konuya yaklaştığını ifade etti. Vali Güvenç, şöyle devam etti:
“Yaşlılara, özürlülere, dul kadınlara, eğitime ulaşamamış çocuklara, esnaf ve sanatkâra, sermaye bulamayan yatırımcılara ve aklınıza ne gelirse hayatın her alanında Allah’a şükür bir şekilde programımız var. Bütçe ayırabiliyoruz ve bu işi yürütebilecek bu ülkenin güzel çocukları var. Bundan gurur duymamak mümkün değil. KOSGEB’imiz, İş-Kur’umuz, GAP İdaremiz, Cumhuriyet Savcılığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz ayrı destek veriyor. Topyekün toplumu ayağı kaldırmak istiyoruz. Şeffaf, saydam bir yönetim anlayışıyla valisinden kaymakamına tüm idareciler hesabını kitabını kamuya açmış, katılımcı bir anlayışla, sivil toplumla, meslek odalarımızla 24 saat kapımızı gönlümüzü, telefonumuzu onlara açarak bir model oluşturuyoruz ve oluşturduk. İnanıyorum ki bunun arkası gelecek."
Gelecek nesillerin daha sağlıklı, üretken, katılımcı, sorunlara duyarlı olacağını anlatan Vali Güvenç, sorunları kavga ile değil daha barışçıl ve medeni yöntemler uygulayarak çözeceklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının destek programlarını takip etmesi gerekliliğinden bahseden Vali Güvenç, “Bu projeleri bütün toplumun kılcal damarlarına, insanımıza, tabanımıza iletmemiz gerekiyor” dedi.
Denetimli Serbestlik projesinin ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Güvenç, “ 2012 yılında 110 kişi Denetimli Serbestlikten işe başlamış. 2013’te 100 kişi işe başlamış, toplamda 210 kişi istihdam etmişiz. Denetimli serbestlikle dışarıya çıkan kardeşimiz bizim insanımız. Bir şekilde suç işlemiş, suça bulaşmış ve cezasını çekmiş. Bu projelerimiz insanımızı tekrar hayatla barıştırma projesidir. Ben gururla ve şükrederek söylüyorum; 2009’da doğalgaz kursunda 12 kişi, 2011’de yine doğalgaz kursunda 12 kişi, 2012’de de kaynakçılık, klima, bilgisayar, aşçılık ve doğalgaz kurslarından 60 kişi olmak üzere toplam 84 kişiyi meslek sahibi yapmışız. Topluma kazandırmışız” diye konuştu.
“İnsanların en hayırlısı; insanlara en çok hizmet edendir, gerisi laf-ı güzaftır” diyen Vali Güvenç, “İnsanları kucaklayacaksın, insana hizmet edeceksin, insanı ötekileştirmeyeceksin. Bu anlamda bu projelere ödenek ayıran bakanlıklarımıza ve kurumlarımıza insanlarımız adına minnetlerimi sunuyorum. Devletine, milletine hizmet edip teşekkür edenlere bir değil bin ömrüm feda olsun”
“Artık bu ülkede iş var, meslek edinerek tembelliği bırakmak lazım” diyen Vali Güvenç, “Buradan çağrı yapıyorum; herkes özellikle bir işe başlayarak meslek öğrensin ve bunun yaşı yok. Benim yaşım 30 oldu bundan sonra kaynakçı mı olacağım, kepçe operatörü mü olacağım demesin. İnsan isterse 40’ında da olur. Lütfen bir meslek sahibi olun, Sanayici, iş adamı ve müteahhitler çalıştıracak adam arıyor. Vasıfsız oldukları için çalışamıyor. O yüzden sizleri ve emek verenleri tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.