METİN İLCİ: “İNŞAATLARIMIZIN DENETİMİNİ ARTIK MÜŞAVİR FİRMA YAPACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yatırım programında yer alan 342 okul, 495 adet lojman, 30 öğrenci pansiyonu, 17 spor salonu, 2.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
METİN İLCİ: “İNŞAATLARIMIZIN DENETİMİNİ ARTIK MÜŞAVİR FİRMA YAPACAK”






Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yatırım programında yer alan 342 okul, 495 adet lojman, 30 öğrenci pansiyonu, 17 spor salonu, 2. çok amaçlı salon ve 27 atölye inşaatı için başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Bu kapsamda inşaatların standartlara uygun, daha güvenli ve daha hızlı yapılar inşa edilmesi için gerekli olan ‘denetim’ mekanizmasını yapmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucunda BCT İnşaat Müşavirliği ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci arasında sözleşmesi imzalandı.
İmzalanan sözleşme gereği; standartlara uygun, daha güvenli ve daha hızlı yapılar inşa edilmesi, özellikle yapıların projelendirmesi, uygulaması ve denetlenmesi 3 Ekim 2013 tarihiden itibaren ilgili müşavir firma tarafından yapılacak.
Sözleşme imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Artık okullarımızın fiziki ve standartlara uygun, sağlam, güvenli ve en önemlisi de zamanında inşa edilecek olması öncelikli hedefimiz olacaktır. Müşavirlik hizmeti ile yapılacak olan bütün eğitim binaları daha kaliteli, daha sağlam eksiksiz yapılmasına özen gösterilecektir. Bununla birlikte depreme dayanıklı, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimlerine uygun, görkemli binalar ve araç gereç yönünden dört dörtlük binalar yapmak için çalışmalarımız gece gündüz demeden devam ediyor. İlimizdeki derslik sayısını hızlı bir şekilde arttırıyoruz. Bununla birlikte eğitim ve öğretim kalitesi de bizleri yakından ilgilendiriyor. Çünkü bizim en büyük gücümüz iyi yetişmiş, çağın gerektirdiği bilgilerle donanmış genç nüfusumuzdur. Genç nüfusumuz ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi şartlarda eğitim alırsa ülkemizin geleceği de o kadar güçlü olacaktır” dedi.
İnşaat denetim firması protokol sözleşme imza törenine; İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İnşaat Biriminden Sorumlu Şube Müdürü Sadullah Gencer ile BCT firması yetkilileri katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.