MISIR’DA ÇATIŞMALAR YENİDEN ALEVLENDİ

Mısır’ın başkenti Kahire’de Cuma namazının ardından toplanan binlerce Mursi taraftarının gösterileri şiddetli çatışmalara dönüştü.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
MISIR’DA ÇATIŞMALAR YENİDEN ALEVLENDİ






Mısır’ın başkenti Kahire’de Cuma namazının ardından toplanan binlerce Mursi taraftarının gösterileri şiddetli çatışmalara dönüştü. Ülkenin en az 3 kentinde daha çatışmalar yeniden alevlendi.
Temmuz ayından beri devam eden askeri darbenin sona erdirilmesini talep eden Mursi taraftarları, Cuma namazı sonrası toplanarak Tahrir Meydanı’na girmeye kalktı. Ancak kendilerini engellemek isteyen polisin müdahalesiyle karşılaşan taraftarlara dağılmaları için gaz bombası atılırken, askeri araçlardan da gerçek mermiyle ateş açıldığı iddia edildi. Başkentte yaşanan çatışmalarda Mursi taraftarlarından 1 kişinin vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle öldüğü bildirildi.
Taraftarların ayrıca Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Cumhuriyet Muhafızları’na ait bir tesise girmeye çalıştıkları fakat polis tarafından geri çevrildikleri belirtildi.
İskenderiye ve güneyde bulunan bazı kentlerde de çatışmalar yaşandığı bildirilirken, ülkenin güneyinde bulunan Asyut kentindeki çatışmalarda tarafı belli olmayan 4 kişinin vurularak öldürüldüğü ifade edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.