MUSTAFA DÜNDAR: “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KURUMSAL BİR TECRÜBEYE SAHİBİZ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirkapı ve Soğanlı mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının Bakanlar Kurulu’nun onayından hemen sonra başlayacağını belirterek “Kimse mağdur edilmeyecek.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
MUSTAFA DÜNDAR: “KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KURUMSAL BİR TECRÜBEYE SAHİBİZ”






Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirkapı ve Soğanlı mahallerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının Bakanlar Kurulu’nun onayından hemen sonra başlayacağını belirterek “Kimse mağdur edilmeyecek. Kentsel dönüşümde kurumsal bir tecrübeye sahibiz” dedi.
Osmangazi Belediyesinin Ekim ayı olağan meclisi toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Dündar yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında, belediyenin çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Dündar, Osmangazi’de hayatı kolaylaştıracak projeleri tek tek hayata geçirdiklerini, bunu yaparken de, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu korumaya da büyük özen gösterdiklerini söyledi. Toplantının açılışında sunuş konuşmasını yapan Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa ve Osmangazi’nin geleceğine yönelik projelerini bir bir hayata geçirdiklerini söyledi. Yapılan çalışmalarla Osmangazi’ye nefes aldırdıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Yürüttüğümüz çalışmaların başında kentsel dönüşüm projesi geliyor. Demirkapı ve Soğanlı mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarımızda artık sona gelindi. Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan projelerimiz, yetki devrinin ardından başlıyor. Bu konuda kurumsal bir tecrübeye sahibiz. Osmangazi’de, vatandaşların mağdur edilmediği, tarihi ve ekolojik yapının korunduğu, yeşilin ve sosyal yaşam alanlarının daha fazla olduğu bir Kentsel Dönüşüm uygulaması hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Kasım ayında temelini atmaya hazırlandıkları, dünyanın ikinci tam Panoramik Müzesi Panorama Bursa 1326’nın çalışmaları hakkında da meclis üyelerine bilgi veren Başkan Dündar, “Panorama 1326, özel sektör, Üniversite ve Belediye işbirliği ile hayata geçireceğimiz bir proje. Yalnızca Bursa’nın değil, Türkiye’nin projesi. Bursa’yı, dünyada bilinen, aranan ve gezilen bir kent haline getirecek, tarihi geçmişimizi geleceğe taşıyacak bir proje. Bursa bir tarih şehri, kültür ve medeniyetin başkenti diyoruz. Ancak, tarihimizi ve kültürümüzü ortaya çıkartmak, gelecek nesillere aktarmak için ne yapıyoruz? Biz, Panorama 1326 ile, geçmiş tarihimizi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz” dedi.
Dündar, Osmangazi’de imar yolu çalışmalarından, meydan düzenlemelerine, doğanın ve çevrenin korunmasından sportif ve kültürel faaliyetlere kadar, hayatın her alanında yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Toplantı, MHP Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Cemil Aydın ile CHP Grubu adına söz alan Grup Sözcüsü Osman Ayradilli’nin, konuşmalarının ardından sona erdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.