Musul'da şok gelişme, Peşmerge IŞİD savaşı başladı

Musul'a bağlı çok sayıda yerleşim birimini ele geçiren IŞİD militanları ile Peşmerge güçleri arasında yoğun çatışmalar başladı

05 Ağustos 2014 Salı 19:07
Musul'da şok gelişme, Peşmerge IŞİD savaşı başladı






Musul'da şok gelişme, Peşmerge IŞİD savaşı başladı

Musu'da son durum, Erbil'de son durum, IŞİD Peşmerge savaşı

Terör örgütü IŞİD militanları Irak'taki ilerleyişi sürüyor. Musul'a bağlı çok sayıda yerleşim birimini ele geçiren IŞİD militanları ile Irak Kürdistan bölgesi silahlı güçleri arasında bu akşam saatlerinden itibaren şiddetli çatışmaların başladığı haber veriliyor. Erbil'e doğru ilerleşen IŞİD militanlarının Mahmur ve Güver nahiyeleri arasında Peşmerge güçleri tarafından durdurulduğu açıklandı. Irak'ın Musul ilinin Mahmur ilçesinde peşmerge ile IŞİD militanları arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD'in saldırıları üzerine Erbil'e 55 kilometre uzaklıktaki Mahmur'un Güver nahiyesinde çatışma başladı. Çatışmalarda iki IŞİD militanı öldü.

Peşmerge Güçleri 6. Bölük Komutanı Tümgeneral Seyid Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Güver nahiyesinin Kuşafi köyüne saldırı düzenlediğini söyledi. İki saat süren çatışmalardan sonra IŞİD'in geri çekilmek zorunda kaldığını aktaran Abdullah, "Örgüt, peşmergenin gücünü görmek için saldırdı. Taktik bir saldırıydı. Ancak önümüzdeki saatlerde ya da yarın daha kalabalık güçlerle saldırabilirler" dedi.

Peşmergeler, IŞİD saldırılarına karşı sınırdaki hendekleri uzatma çalışması başlattı. Kuşafi köyünden Dare Bızmar köyüne ve Erbil'in batısına düşen Sergira sınırına kadar 45 kilometre uzunluğunda yeni bir hendek kazılıyor. Hendeğin kazıldığı Sergira bölgesi, Erbil'den 60 kilometre uzaklıkta.

Bu arada IŞİD'in ele geçirdiği bölgelere 15 kilometre uzaklıkta olan Mahmur ilçe halkı da muhtemel saldırılara karşı silahlandı. Mahmur kampındaki insanların da IŞİD tehdidi nedeniyle tedirgin oldukları belirtildi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.