MÜTAREKENİN 91. YILI BURUK KUTLANDI

Türk Kurtuluş Savaşı’nın soğuk mührü niteliğindeki Mudanya Mütarekesi’nin 91.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
MÜTAREKENİN 91. YILI BURUK KUTLANDI






Türk Kurtuluş Savaşı’nın soğuk mührü niteliğindeki Mudanya Mütarekesi’nin 91. yıldönümü sade ve buruk bir törenle kutlandı.
Mütareke Müze Evi’nin tadilatta olması sebebiyle daha önceki yıllarda Mütareke Meydanı’nda yapılan kutlamalar, bu sene Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu yaptı. Kurtuluş Savaşı’nın sadece cephede değil, basın ve diplomatik kanallarla dünya kamuoyuna karşı kazanılmış çok yönlü bir hareket olduğunun altını çizen Oğuzoğlu, 11 Ekim 1922 günü Mudanya’da imzalanan mütarekenin sıradan bir olay gibi göründüğünü ancak onu hazırlayan işgal süreci göz önüne alındığında, parçalanmaya ve işgale ‘dur’ anlamına geldiğini söyledi.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, dünyanın var oldukça, Türk bayrağının bu topraklarda dalgalanmaya devam edeceğini belirtti.
Mütareke İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunduğu programda Güzelyalı Kültür Yaşatma Derneği Halk Oyunları Ekibi de gösteri sundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ’ın hazır bulunduğu törene Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, meclis üyeleri, daire amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile siyasi partililer katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.