NKÜ’DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı açılış töreni Rektör Prof.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
NKÜ’DE YENİ AKADEMİK YIL TÖRENLE AÇILDI






Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2013-2014 akademik yılı açılış töreni Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in rektörlük binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.
Rektörlük Binası önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Rektörlük Konferans Salonu’na geçildi.
Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Garnizon Komutan V. Piyade Kur. Alb. Osman Kardal, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadeniz, Arnavutluk Epoka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Altın, Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Baro Başkanı Av. Nevzat Teker, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Açılış programı kapsamında Görkem Tekin’in önderliğindeki Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası’nın çaldığı şarkılar, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle dinlendi.
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün göndermiş olduğu mesajı okumasının ardından, gelen diğer kutlama mesajları duyuruldu.
Öğrencileri temsilen konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Emek Mert Duman, bir konuşma yaptı.
NKÜ’nün, 2006 yılında 4 fakülte, 1 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 14 birimle akademik hayata başladığını ifade eden Rektör Şimşek, bugün 8 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve 3 enstitü, 6 uygulama ve araştırma merkezi ve 5 bölüm başkanlığı olmak üzere toplam 36 birimle akademik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
Şimşek, “2006 yılında toplam 302 akademik personele sahip olan Üniversitemiz bugün 849 akademik personeli ile Türkiye’nin en dinamik akademik kadrolarına sahip olan Üniversitelerinden biridir. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (Akademik Performansa Göre Üniversite Sıralaması) Biriminin geliştirdiği bilimsel metotlara göre, 2010 ve 2012 yıllarında yayımlanan akademik performans sıralaması dikkate alındığında, üniversitemiz bu iki yılda 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasındaki sıralamada 8. sıradan 3. sıraya yükselmiştir. ” dedi.
Rektör Prof. Dr. Şimşek, “Namık Kemal Üniversitesi bir bilim, aydınlanma, bilgi, teknoloji ve yaratıcı düşünce ile üretme yeridir. Siz öğrencilerimizin, Ülkemizi daha üst seviyelere çıkarmak için, analiz ve gözlem gücü yüksek, görüşlerini uygarca açıklayabilen, Türkçemizi doğru kullanan, sosyal çevresiyle iyi iletişim kurabilen, tarihimize ve kültürel değerlerimize bağlı ve insan haklarına saygılı gençler olarak en büyük katkıyı yapacağınıza inancımız tamdır.” sözleriyle devam etti.
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Üniversitemizin değerli akademik ve idari kadrosuna, öğrencilerimize başarı, esenlik ve mutluluk dolu bir akademik yıl dilerim.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
2013-2014 akademik yılı açılış töreninin ilk dersini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, “Ortadoğuyu anlamak” konulu dersi ile gerçekleştirdi.
İlk Dersin ardından Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya Prof. Dr. Ensar Nişancı’ya günün anısına teşekkür plaketini takdim ederken; Rektör Şimşek ise Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası adına Şef Görkem Tekin’e plaket takdim etti.
Rektörlük Binası Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen kokteyl ile akademik yılı açılış programı sonlandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.