NUMAN KURTULMUŞ SURİYELİLERİN KERMESİNİ AÇTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
NUMAN KURTULMUŞ SURİYELİLERİN KERMESİNİ AÇTI






AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Adıyaman’daki çadır kentte kalan Suriyeli mültecilerin düzenlediği kermesin açılışını yaptı.
Adıyaman’daki çadır kentte kalan 10 bine yakın Suriyeliden çeşitli kurslara katılanlar, Adıyaman Valiliği ve AFAD öncülüğünde Demokrasi Parkı’nda kermesi açtı.
Dikiş nakış, el sanatları, tekstil, resim başta olmak üzere çeşitli kurslara katılan Suriyeli mültecilerin ortaya çıkardıkları ürünler satışa sunulurken, resimlerde ‘barış’ ve ‘savaş’ temalarının ön planda tutulduğu gözlendi.
Kermesin açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan ve Salih Fırat, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın yanı sıra protokol üyelerinin eşleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış, Suriyeli öğrenci Beya Elebraşı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra Suriyeli öğrenci Aya Abdullah’ın okuduğu dua duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Sulah El Muradi adlı öğrenci ‘Barış’ şiirini okurken, Beyral Elsubey adlı genç kız ise Türkçe olarak Türkiye’deki yaşamlarını anlatan bir konuşma yaptı.
Açılışta konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Suriyeli vatandaşlara Adıyamanlıların gönüllerini açtığını belirterek, “Biz onların acılarını biraz paylaşabilmek için hem meslek edindirme kursları hem de kültür kursları açtık. Yaklaşık 10’un üzerinde meslek edindirme kursumuzda bin 500 kardeşimiz meslek öğrendi. Bu kurslarımız devam edecek” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Türkiye Cumhuriyeti’nin Suriyeli muhacirlere ensar olduğunu ve tüm dünyaya insanlık dersi verdiği söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, dünyanın gözü önünde dünyanın tam merkezinde bir insanlık dramı yaşandığını ve dünya ülkelerinin buna gözünü kapattığını kaydederek, “Biz insanlıktan yana, kardeşlikten yana, hakkaniyetten yana olduğumuzu bütün dünyaya göstermek zorundaydık ve nitekim öyle oldu. Bütün dünya gözünü kapatmaya devam ediyor, biz de bu kardeşlerimize yardımcı olmaya bütün Türkiye halkı olarak gayret gösteriyoruz. Biz zaten millet olarak böyle bir milletiz. Bulgaristan’dan insanlar kaçar, kucağımızı açarız, Saddam’ın zulmünden insanlar kaçar, kucağımızı açarız. Kafkaslardan, Balkanlardan başka yerlerden insanlar gelir, onlara kucağımızı açarız. Suriyeli kardeşimizin bu dramını görünce insanın aklına şu geliyor. Çok şükür Suriyelilerin kaçabileceği, sığınabileceği bir Türkiye vardı. Allah muhafaza Türkiye aynı şartlarla karşı karşıya kalsa halkın gidebileceği çok fazla bir yer olduğunu zannetmiyorum. Dolayısıyla bu esenlik adasının kıymetini iyi bilelim” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek kermes gezildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.