ÖDEMİŞ’TE GÜZ PATATESİNDE, HASADA DOĞRU

Ödemiş ve çevresinde Ağustos ayında ekimi yapılan güz patatesinde hasad mevsimi yaklaşırken, hava şartlarının hasad dönemi için uygun olduğu ifade edildi.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ÖDEMİŞ’TE GÜZ PATATESİNDE, HASADA DOĞRU






Ödemiş ve çevresinde Ağustos ayında ekimi yapılan güz patatesinde hasad mevsimi yaklaşırken, hava şartlarının hasad dönemi için uygun olduğu ifade edildi. Bölgede yapılan yem bitkisi üreticiliği nedeniyle patates rekoltesinin yıldan yıla yüzde 50 azaldığını ifade eden üreticiler, geçtiğimiz yıllana nazaran güz patatesinde bu yıl iyi bir fiyat beklentisinin hakim olduğunu ifade ettiler.
Geçtiğimiz yıl 5 kuruşa kadar düşen fiyatların, önceki sezonda tavan yaptığını ve 1 liraya kadar yükseldiğini belirten patates üreticisi Ali İhsan Tüfekçi, patatesin gelişimi için şu an hava şartlarının çok uygun olduğunu söyledi. Hava şartlarında ani bir değişme olmazsa, Kasım ayında hasada başlayacaklarını belirten Tüfekçi, “Gece-gündüz farkı mevsim normallerinde. Don tehlikesi olmazsa, iyi bir hasad sezonu bekliyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.