ÖDEMİŞ’TE OVA YOLLARI SEVİNCİ

Bütünşehir yasası sonrası hizmet alanına dahil olan 9 ilçede seçimleri beklemeden çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’e bağlı Seyrekli köyünde üreticinin yüzünü güldürdü.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ÖDEMİŞ’TE OVA YOLLARI SEVİNCİ






Bütünşehir yasası sonrası hizmet alanına dahil olan 9 ilçede seçimleri beklemeden çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’e bağlı Seyrekli köyünde üreticinin yüzünü güldürdü.
Şimdiye dek Seyrekli köyünü çevre köy ve mevkilere bağlayan yaklaşık 7 kilometrelik yolun asfalt kaplaması İzbeton ekiplerince yapılırken, köy muhtarı İlyas Güntürk, çalışmaların üreticiyi sevindirdiğini belirtti. Güntürk, ayrıca demiryolundan köyün güneyine uzanan kanalın yanındaki 3,2 kilometrelik yolun asfaltlanması konusunda da çalışma beklediklerini dile getirdi.
7 KİLOMETRELİK ASFALT ÇALIŞMASI
İzbeton ekipleri şimdiye dek Seyrekli’den Üç Eylül Mahallesi Kumkuyu mevkiine uzanan 1,7 kilometrelik yol ile köyün batısındaki arazilere bağlantı sağlayan 1,5 kilometrelik yolun ikinci kat asfalt kaplamalarını tamamlayarak, her iki yolu da üreticinin kullanımına sundu. Tire’ye bağlı Kızılcahavlu köyü ile Seyrekli köyünü birbirine bağlayan 3,2 kilometrelik yolun birinci kat asfalt kaplaması yapılırken, ikinci kat için yağışın durması bekleniyor. Küçük Menderes nehri kıyısına kadar uzanan bu yolun birçok üreticinin kış aylarındaki çamur kabusuna da çare olması bekleniyor.
“OVA YOLLARI TARIMIN DAMARI”
Köy muhtarı İlyas Güntürk, “Yıllardır yazın tozdan, kışın çamurdan çekiyorduk. Her yağışta ova yollarında oluşan çukurlar yüzünden üretici sıkıntı yaşıyordu. Ova yolları adeta dereye dönüyordu. İzbeton’un çalışmaları ile üreticilerimizin hayallerinden birisi gerçek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin’e ve görev alan ekiplere bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ova yolları tarımın damarları vazifesinde” dedi.
“KANAL YOLU DA ASFALTLANIRSA SEVİNCİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK”
Tamamlanan yolların ardından bir yol için daha çalışma beklediklerini ifade eden Güntürk şöyle devam etti: “Geçtiğimiz yıl Özel İdare köyümüzün taşkın sorununa çare bulmak için demiryolundan köyün Menderes nehrine uzanan 3200 metrelik bir kanal açtı. Bu sayede tarlalarımız deniz gibi olmaktan kurtuldu. Bu kanal boyunca açılmış yeni bir toprak yolumuz var. Bu toprak yolumuz için de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nden çalışma bekliyoruz. Bu yol pek çok araziye rahat ulaşım sağlayacak bir güzergah şeklinde. Ayrıca köyümüzle Yeniköy kahvelerinin de bağlantısını sağlayıp, biber pazarına ulaştırıyor. Bu yolumuz da asfaltlanırsa sevincimiz daha da büyüyecek”
KIZILCAHAVLU-SEYREKLİ ARASINA KÖPRÜ İSTEĞİ
Kızılcahavlu köyü sakinlerinden Hakkı Yeşiltepe ise, “Yolumuzu böyle güzel yapandan, hizmet getirenden Allah razı olsun. İzbeton’a çok teşekkür ediyoruz. Eskiden Kızılcahavlu köyünden Seyrekli’ye giderken ya toz yutuyorduk, ya çamura saplanıyorduk. Yol çukur doluydu. Son günlerde rahatça gidip geliyoruz.
Tek sıkıntı köylerin arasında Küçük Menderes nehri üzerinde bir köprü olmayışı. Biz şu an nehir yatağından geçip geliyoruz. Ama yağışlar başladığından geçmemiz imkansız olacak. Yollarımız güzel oldu ama geçit olmadıktan sonra faydası yok. Bugün geçebiliyoruz ama kışın geçemeyeceğimiz için bu bölgeye de bir köprü yapılmasını yetkililerimizden talep ediyoruz. Gerekenin yapılacağına inanıyoruz” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.