ÖZEL EĞİTİM MERKEZİNDE KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kötü muamele gördüğü güvenlik kamerası görüntülerinde ortaya çıkan down sendromlu gencin ağabeyi özel eğitim merkezindeki sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
ÖZEL EĞİTİM MERKEZİNDE KÖTÜ MUAMELE İDDİASI






Konya’nın Beyşehir ilçesinde, kötü muamele gördüğü güvenlik kamerası görüntülerinde ortaya çıkan down sendromlu gencin ağabeyi özel eğitim merkezindeki sorumluların cezalandırılmasını istiyor.
Kardeşine kötü muamelede bulunulduğu güvenlik kameralarına yansıyan öğretmenin niyetinin ne olduğunu bilmediklerini belirten ağabey Mustafa E. yaptığı açıklamada, “Gerekli mercilere başvurduk, gerekeni bekliyoruz” dedi. Rehabilitasyon merkezinde çalışan bir öğretmenin aracılığıyla olaydan haberdar olduklarını ve kendilerine şok yaşatan görüntüleri izlediklerini belirten Mustafa E., “Görüntülere yansıyan, çocuğu yere düşürmesi, sürüklemesi, itmesi, çocuğun başı üstü düşmesi, en çok bunlar benim canımı sıktı. Moralim bozuldu. Bu konuda gerekli neyse yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
“BURASI ÇOK İYİ DEMİŞLERDİ”
Ailede 5 kardeş olduklarını, en büyük ağabeyin kendisi olduğunu, 29 yaşındaki İ.E.’nin ise 4’ncü kardeşleri olduğunu belirten Mustafa E., kardeşinin anne ve babasıyla birlikte başka bir yerde aynı evde yaşam sürdüğünü ifade etti. Doğuştan itibaren 3-5 aylıkken yaşadığı rahatsızlığın ardından İ.E’nin son dönemde açılan rehabilitasyon merkezlerinde eğitimler almaya başladığını belirten Mustafa E., “Daha önce de gittiği eğitim merkezleri vardı. Oradan ayrıldı, başka bir yere verdik. En son burası ‘çok iyi’ demişlerdi. Biz de ‘iyi ve daha güzel olsun’ diye verdik. Yanlış değilsem 1 senedir kardeşim bu merkeze gidiyor. Bu olayı yaşayınca da üzüldük” ifadesini kullandı. İsmail’in güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri konusunda rahatsızlığı nedeniyle kendilerine açıklama yapacak durumda olmadığını da aktaran ağabey, “Kardeşimin o kadar şeyi yok, yani konuşamaz, o kadar derdini anlatamaz.”diye de ekledi.
“KENDİSİNDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMİYORDUK”
Kardeşine kötü muamelede bulunan öğretmenle daha önce bir kez görüştüğünü kaydeden Mustafa E., “Ben bir kere görüştüm. 5-10 dakika ancak sürdü konuşmamız. Bize kardeşimize gereken en güzelinin yapılacağını söyledi. Benim de ona güvencem vardı. Bazen annem de gidiyordu. Onlara çok güveniyorduk ama bu olayı yaşayınca da hiçbir güvenimiz kalmadı açıkcası. Olayın bu aşamaya gelmesinin ardından yaşanan süreçle ilgili bize ulaşan henüz bir bilgi yok. Ancak, Cumhuriyet Savcılığına gittik, görüşmemiz oldu. Olayın takipçisi olacaklarını söylediler. Gerekli yerlere, gerekli yazışmalar yapıldı. Bizim ifademize başvurdular. Tekrar şikayetçi olduğumuzu söyledik görüntüler karşısında. Olayın peşini bırakmayacağız. Şimdi kim bırakabilir. İnsanın kardeşi değil de, düşmanı olsa bırakmaz belki. Ben kendi açımdan öyle görüyorum. Sonuna kadar da bu işin takipçisiyiz” şeklinde konuştu.
Özel eğitim merkezinde yaşanan olayın basına yansımasının ardından aralarında Konya milletvekillerinin de olduğu toplumun her kesiminden aranıp destek gördüklerini de aktaran Mustafa E., “Gerçekten bu kadar ummuyordum ben. Allah razı olsun herkesten. Down Sendromlular Derneği Başkanı aradı İstanbul’dan, avukat tutup tutmadığımızı sordu, mahkemeye müdahil olarak katılacağını ve gerekli yardımların yapılacağını söyledi. Başka yerlerden arayanlar oldu. Konya Milletvekilimiz Mustafa Akış aradı. Kendisine de durumu anlattık, açıkladık” dedi.
BEYŞEHİR KAYMAKAMLIĞI MÜFETTİŞ İSTEDİ
Bu arada, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, yaptığı açıklamada konuyla ilgili hem adli, hem de idari yönden soruşturma başlatıldığını belirterek, “Olaydan haberimiz var. Görüntüleri ben kısmen izledim. İdari soruşturma kapsamında 2 okulumuzdan olayı incelemesi için 2 muhakkik görevlendirdik. Ayrıca, Beyşehir Kaymakamlığımız aracılığıyla da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müzden müfettiş istendi” dedi.
İHBARCI ÖĞRETMENİN İŞİNE SON VERİLECEK
Öte yandan, iddialarla ilgili olarak kameralar önünde konuşmaktan kaçınan rehabilitasyon merkezinin müdürü M.A. ise, olayın yargıya intikal etmesi nedeniyle fazla bir şey söylemek istemediklerini ancak kendilerine görüntülerle şantaj yapılmak istendiğini ileri sürdü. Okul müdürü, güvenlik kamera görüntüleriyle olayı ortaya çıkaran kendi kurumlarında çalışan öğretmen hakkında, “Öğretmenimizi iş ahlakına uymadığı gerekçesiyle işten çıkarmayı düşünüyoruz. Şu an zaten işe gelmiyor” ifadesini kullandı.
Zihinsel Engelliler Öğretmeni E.E.’nin ise güvenlik kamera görüntülerini adli makamlara intikal ettirmenin ardından 2 günlük doktor raporu aldığı, bugün ise noter aracılığıyla çalıştığı kuruma istifa dilekçesini göndereceğini belirttiği öğrenildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.