ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ PERSONELİNDEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI

Özel İmperial Hastanesi ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ PERSONELİNDEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI






Özel İmperial Hastanesi ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. İmperial Hastanesi’nde çalışan doktor, hemşire ve hastane personelinin katıldığı kan bağışı kampanyasına hasta yakınları da destek verdi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Özel İmperial Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ömer Fatih Çelik, sağlık sektörünün içindeki insanlar olarak kanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi. Çelik “Kanın tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı, kan bekleyen pek çok insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Bu yüzden kan bağışı kampanyalarının önemi çok büyük. İnsanlar için hayati önem taşıyan kan bağışı bir alışkanlık haline getirilmelidir dedi.
Kan bağışı yapmanın kan veren açısından sağlıklı olmak adına bir adım olduğunu belirten Dr. Çelik, "Yapılan araştırmalarda düzenli kan veren kişilerin, vermeyenlere göre kolestrol seviyelerinin ve diğer kan parametrelerinin daha iyi olduğu tespit edilmiştir” diye konuştu.
Peygamber efendimizin kan vermeyi veya kan alımını (hacamat) teşvik eden hadislerinin olduğunu da belirten Dr. Çelik “Kan bağışı kampanyasına personelimizin ve hasta yakınlarının ilgisi bizi sevindirdi ve bu desteğimizi çeşitli dönemlerde tekrar edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.