OZON UZMANLARI ŞİFA’DA BULUŞTU

Şifa Üniversitesi ile Medikal Ozon Terapi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Ozon Terapi ve PRP Sempozyumu, Türkiye’nin yanı sıra dünyadaki ozon uzmanlarını bir araya getirdi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
OZON UZMANLARI ŞİFA’DA BULUŞTU






Şifa Üniversitesi ile Medikal Ozon Terapi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Ozon Terapi ve PRP Sempozyumu, Türkiye’nin yanı sıra dünyadaki ozon uzmanlarını bir araya getirdi. Ozonun giderek daha çok hastalığın tedavisinde kullanıldığına dikkat çeken uzmanlar, elde edilen başarılı sonuçları katılımcılarla paylaştılar.
Şifa Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ŞÜSEM) ile Medikal Ozon Terapi Derneği, dünya ozon uzmanlarını İzmir’de bir araya getirdi. Şifa Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen 3 günlük Ozon Terapi ve PRP Sempozyumu’nda, ozonla ilgili yeni bilimsel çalışmalar, katılımcılarla paylaşıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, tedavi amaçlı bu girişimin Türkiye’de hızlı bir şekilde yaygınlaştığını söyledi. Ozon tedavisinden faydalanmış biri olarak gelişmelerden mutluluk duyduğunu belirten Sarsılmaz, ozon tedavisinin ülkemizde tanınması ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Medikal Ozon Terapi Derneği (MOTDER) Başkanı Nurettin Lüleci de ozonun akademik ortamlarda tartışılmasına verdiği destek nedeniyle Şifa Üniversitesi’ne teşekkür etti. Ozonun son dönemlerde bir magazin konusu gibi medyada tartışıldığını ve bundan duyduğu memnuniyetsizliği dile getiren Lüleci, “Ozonun akademik düzeyde sizlere ulaştırılması bizim açımızdan çok anlamlı… Bu iş ülkemizde medya oyuncağı haline geldi. Oysa ozon öyle bir şey değil. Bu sempozyumla ozonun bilimsel temelleri olan bir tedavi olduğunu anlatma fırsatı bulduk” diye konuştu.
DİYABETİK AYAKLARA DERMAN OLUYOR
Dünyada ozonla ilgili çok sayıda bilimsel çalışmanın yapıldığını da anımsatan Lüleci, ozonun birçok alanda çok başarılı bir şekilde kullanıldığını kaydetti. Birçok hastanın diyabetik olan ve kesilmeye doğru giden ayağının ozon tedavisi ile kurtarıldığını da belirten Lüleci, “Diyabetik ayakların ardından ikinci sırada bel ve boyun ağrıları, nöropatik ağrılar geliyor. Bu ağrıların tedavisinde de ozon çok başarılı sonuçlar veriyor. Ozon bugün nörolojik rahatsızlıklardan tutun da kanser tedavisine kadar birçok alanda kullanılıyor” dedi. Aynı zamanda sempozyumun Başkan Yardımcısı olan Şifa Üniversitesi Ağrı Kliniği ve Ozon Terapi Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Uğur Özdemir ise sempozyuma; ortopedi, fizik tedavi, anestezi, dahiliye hekimleri ile pratisyenlerin ve ağrı ile ilgilenen hekimlerin katıldığını söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.