PKK, kiralık otobüsle IŞİD'e karşı savaşmaya gidiyor

PKK, kiralık otobüsle IŞİD'e karşı savaşmaya gidiyor

05 Ağustos 2014 Salı 13:57
PKK, kiralık otobüsle IŞİD'e karşı savaşmaya gidiyor






PKK, kiralık otobüsle IŞİD'e karşı savaşmaya gidiyor

Terör örgütü PKK militanları, Irak ve Suriye'yi kan gölüne çeviren bir başka terör örgütü IŞİD'le savaşmak için Kandil'den Musul'a doğru yola çıktı. Kiralık otobüslerle yola çıkan 150 kadar PKK'lı militanın görüntüleri sosyal medyada yoğun ilgi gördü.
Musul'dan Suriye sınırına koridor açmak için peşmerge kuvvetlerine saldıran IŞİD militanları ile Suriye sınırında çatışmalar sürerken IŞİD, Telahfer'den yüzlerce Türkmen ailenin sığındığı Yezidi ilçesi Sincar'ı ele geçirdi.

Peşmerge kuvvetleri, IŞİD'in bir çok noktadan saldırısına daha fazla dayanamayarak geri çekildi.

Karayılan: Bu gece müdahale edeceğiz Peşmergenin savunma amaçlı geri hatta çekilmesi nedeniyle, yüzlerce PKK'lı yardım amacıyla Kandil'den çatışma hattına geçiş yapıyor.

KİRALIK OTOBÜSLERLE TRANSFER

Öte yandan ANF'den Özgür Serhat, Cihan Özgür ve Nujiyan Munzur'un haberinde yayınlanan fotoğraflarda bu PKK'lıların kiralanan otobüslerle Kandil'den çatışma bölgelerine transfer edildiği görüntülendi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.