POLİSTEN KURBAN SATICILARINA DERS

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmek için değerinin altındaki yabancı para ile kurbanlık aldı.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
POLİSTEN KURBAN SATICILARINA DERS






Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmek için değerinin altındaki yabancı para ile kurbanlık aldı.
Tokat’ta kurulan kurban pazarında dolandırıcılık olaylarına karşı uygulama yapan Asayiş Şubesi ekipleri farklı bir uygulamaya imza attı. Alıcı gibi kurban satıcısı ile pazarlık yapan sivil polis Türk Lirası’nın yanında yabancı para ile kurban almak istedi. Japonya’da Honda Fabrikası’nda çalıştığını ileri sürerek elindeki Kırgız parasını Japon Yeni olduğuna ikna eden polis, Türk Lirası’nın yanında değerinin altında yabancı para ile kurban alarak uzaklaştı. Bir süre sonra kurban pazarındaki polisler tarafından durdurulan sahte alıcı kurban satıcısının yanına getirildi. Polis, kurban satıcısına dolandırıldığını belirterek, yabancı paranın değerinin altında olduğunu kaydetti. Polis, satıcıları uyararak çek, senet, yabancı para ile kurban satmamasını yönünde uyardı. Ekipler daha sonra kurban satıcılarına dolandırıcılık olaylarına karşı dikkat etmeleri gereken bilgilerin yer aldığı broşürlerden dağıttı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.