POS CİHAZIYLA TEFECİLİK YAPANLARA YÖNELİK OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Diyarbakır’da önceki gün pos cihazlarıyla tefecilik yapan iş yerlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon polis kamerasıyla görüntülendi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
POS CİHAZIYLA TEFECİLİK YAPANLARA YÖNELİK OPERASYON POLİS KAMERASINDA






Diyarbakır’da önceki gün pos cihazlarıyla tefecilik yapan iş yerlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon polis kamerasıyla görüntülendi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin pos cihazıyla tefecilik yaptıkları tespit edilen 6 iş yerine eş zamanlı düzenledikleri operasyon, polis kamerasıyla görüntülendi. Baskın yapılan iş yerlerinde, 369 bin 745 bin lira, 253 kredi kartı, borç verilen şahısların isimlerinin bulunduğu ajanda, ruhsatsız silah, 21 adet pos cihazı ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, operasyonun toplumsal hayata ve ülke ekonomisine psikolojik, sosyal ve ekonomik alanlarda ciddi oranda zarar veren tefecilik suçuna ilişkin yapılan planlı ve projeli çalışmalar kapsamında yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Pos tefeciliği yapan bazı firma ve iş yeri yetkilerinin İstanbul ve Ankara illeri başta olmak üzere büyükşehirlerde sicili temiz, yoksul, cahil, öğrenci gibi şahısların ekonomik sıkıntılarından faydalanılarak şahıslar adına paravan şirketler kurdurarak bankalardan pos cihazı aldıkları ve pos cihazlarını tefecilik amacı ile kullandıkları, polisiye baskınlara karşı bahse konu cihazları kendi iş yerlerinde değil, iş yerlerine yakın kontrol altında tutabilecekleri yada kısa sürede ulaşabilecekleri başka şahıslara ait dikkat çekmeyen çay ocağı, terzi, hediyelik eşya dükkanı ile kalabalık ve ekonomik hayatın hızlı aktığı semtlerdeki iş merkezleri ve iş hanlarının merdiven altı gibi yerlerinde muhafaza ettikleri, baskınlar sırasında birbirleri ile telefon yada elemanları vasıtasıyla haberleşerek pos cihazları, kredi kartı, slip, nakit para tarzı suç unsurlarını elden çıkarmaya veya gizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir" denildi.
Pos cihazıyla tefecilik yapılan iş yerlerine düzenlenen operasyonda 369 bin 745 lira para ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, "Tefecilik yaptığı değerlendirilen iş yerlerine yönelik eş zamanlı yapılan operasyon ile O.T. isimli şahsa ait Ö. İletişim isimli iş yerinde, S.O. ve M.O. isimli şahıslara ait S. İletişim isimli iş yerinde, G.K. isimli şahsa ait Y. Renta Car isimli iş yerinde, M.Ş.K. isimli şahsa ait E. İletişim isimli iş yerinde, Y.A. isimli şahsa ait Ç. Kuyumculuk isimli iş yerlerinde arama yapılmış. İş yerlerinde yapılan aramada, 21 adet pos cihazı, 253 adet kredi kartı, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 13 adet fişek, 1 adet tefeye borç verilen şahısların isimlerinin bulunduğu ajanda, 6 sayfa tefeye borç verilen şahısların isimlerinin yazılı bulunduğu not kağıdı, çok sayıda pos cihazı çıktısı, suçta kullanıldığı değerlendirilen 369 bin 745 lira para ele geçirilmiş, 6 şahıs yakalanarak hakkında yasal işlem yapılmıştır. Yapılan arama ve soruşturma neticesinde; bahse konu iletişim bayilerinin birisinde pos tefeciliğine ilişkin günlük yaklaşık 1 trilyon civarında işlem hacminin gerçekleştiği, yapılan işlemin resmiyette kontör, çeşitli telefon ve aksesuarı satışı şeklinde gösterilmeye çalışıldığı tespit edilmiş ve ele geçirilen yüklü miktardaki para ile bu teyit edilmiştir. Ayrıca arama yapılan iş yerlerinden kuyumcu dükkanına ait tefecilikte kullanılan 3 adet pos cihazı ve diğer malzemelerin civarda bulunan terzi dükkanında muhafaza edildiği tespit edilmiştir. Şube müdürlüğümüzce tefecilik ve diğer suçlara ilişkin çalışmalara kararlılık ve azimle devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.