Rehin konsolosluk çalışanları ile ilgili flaş gelişme

IŞİD elinde Türk rehineler için görüşmeler son aşamaya geldi. Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan bu konuda önemli açıklama

02 Ağustos 2014 Cumartesi 09:19
Rehin konsolosluk çalışanları ile ilgili flaş gelişme






Rehin konsolosluk çalışanları ile ilgili flaş gelişme

IŞİD elinde Türk rehineler, Musul konsolosluk çalışanları son durum

Terör örgütü IŞİD militanları tarafından Irak'ın Musul kentintende rehin tutulan konsolosluk çalışanları hakkında ilk kez olumlu bilgi geldi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz 'Yarın ya da öbür gün gelebilirler' dedi

Belki yarın, öbür gün gelebilirler'
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, IŞİD tarafından alıkonulan Türk vatandaşlarıyla ilgili, ''Irak'taki bütün taraflarla görüşmelerimiz sürüyor. Belki yarın, öbür gün gelebilirler" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, IŞİD tarafından alıkonulan Türk konsolosluğu rehineleri için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Yılmaz, "Irak'taki bütün taraflarla görüşmelerimiz sürüyor. Belki yarın, öbür gün gelebilirler" dedi.

Yılmaz  bu konuda şunları söyledi: "Biraz sabırlı olsunlar. Ya operasyon yapıp gidip getireceksin, ya da görüşmeler ile sabırla, sulh yoluyla bu olayı bu sıkıntıyı çözmek lazım. Bizim isteğimiz görüşmeler yoluyla bunun çözülmesi. Çünkü bunun en doğru yol olduğunu düşünüyoruz. Biraz daha sabretsinler."

'TIR'LARDA TÜRKMENLERE YARDIM VARDI'
Adana'da durdurulan TIR'larda silah olduğu iddialarının gündeme gelmesi ile ilgili bir soru üzerine ise Bakan Yılmaz, "Mahkeme de, yargı da devam ediyor. Biz orada Türkmenler'e giden yardımın olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla Türkmenler'in neye ihtiyacı varsa o yardımı vermek Türkiye'nin asli yükümlülüğüdür. Çünkü orada Türkmenler Türkiye'den önce sahipsizdi. Ancak bizim yardımlarımız ile bir noktaya gelmiştir. Türkiye'nin yaptığı doğrudur'' değerlendirmesinde bulundu.

KAÇIRILAN İSRAİL ASKERİ
Kaçırılan İsrail askerleri için ABD'nin Türkiye'den acil destek istemesi de sorulan Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Gerçek zafer barışa ulaşmış zaferdir. Kim barışa ulaşmışsa zafere ulaşmış demektir. Bugün herkes bir adım ileri gitmek istiyor. Kavgayla bir adım alacağını düşünüyor. Oysa biz diyoruz ki barış olsun. Barış olmanın şartı bu bölgede iki bağımsız devletin 1967 sınırlarına çekilerek bir arada yaşaması ateş kes ilan ediyorlar. Fakat ondan sonra bir İsrail'i kaçırıldı. Kaç tane Filistinli öldürüldü. 40 tane Filistinliyi öldürdüler. Nerede adalet, nerede insaf var. Herkes şiddetle silah gücüne dayanarak mesafe almak istiyor. Biz taraflara şunu diyoruz.

Gerçek zafer barışa ulaşmış zaferdir. Her iki tarafında barışı amaçlaması gerekir. Bu anlık olayları kendi lehlerine bir fırsata dönüştürmemesini istiyoruz. Türkiye gerçekten o coğrafyada barış istiyor. Mazlumun, mağdurun ve haklının yanında İsrail'in de güvenliğini ele alan bir sistemi savunuyor. Bunun için de o bölgede iki devletli bağımsız devletin bir arada yaşamasını sağlamaktır. Türkiye bunu destekliyor. Bazı ülkeler ise henüz Filistini bir bağımsız devlet olarak İsrail'in yanında yer almasına hazır değil. Buna Arap birliği ülkeleride dahil. Bundan dolayı şuanda Mısır, Refah sınır kapısını kapatıyor. Bu Arap eğer ister ise onun güçlenmesini Refah sınır kapısını açardı. Biz barış istiyoruz. Bunun yolu da herkesin silahlarını gömmesi, en azından bu ateşkes sözüne her iki tarafın da uyması. Dolayısyıla bir bahane bulup da misli ile kat kat karşılık verilmesini doğru bulmuyoruz.''

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.