RİSKLİ GEBELİĞİ OLANLARA DEVLET ELİ

Sakarya Anne Ölümlerinin Önlenmesi Komisyonu Toplantısında alınan karar doğrultusunda, riskli gebeliği bulunan gebelerin doğuma kadar olan süreçte daha etkin bir şekilde tıbbi tedavi ve takiplerinin gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
RİSKLİ GEBELİĞİ OLANLARA DEVLET ELİ






Sakarya Anne Ölümlerinin Önlenmesi Komisyonu Toplantısında alınan karar doğrultusunda, riskli gebeliği bulunan gebelerin doğuma kadar olan süreçte daha etkin bir şekilde tıbbi tedavi ve takiplerinin gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Aile hekimleri tarafından tespit edilen riskli gebelerin tıbbi takipleri, tedavileri ve doğumları hastanelerde ücretsiz yapılacak.
Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Yaprak Demir, Sakarya’da anne ölümlerini en aza indirmek amacıyla; birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonun geliştirilmesi ve riskli gebelerin doğuma kadar olan süreçte daha etkin bir şekilde tıbbi tedavi ve takiplerinin gerçekleştirilmesi yönünde mutabakat sağlandığını bildirdi.
Komisyon kurulu toplantısını değerlendiren Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz da, riskli gebelerin takip, tedavi, doğum ve doğum sonrası süreçteki tedavileri ile ilgili hususlarda gereken hassasiyeti göstereceklerini ifade etti. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan ise, hastanede bulunmayan ilçe ve köylerde yaşayan riskli gebelerin özellikle gebeliklerinin son aylarında il merkezinde belirlenecek gebe misafirhanelerinde misafir edilerek daha yakından tedavi ve takiplerinin yapılması için gerekli alt yapının hazırlanmasına ilişkin çalışmalara başlandığını söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.