SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUHİTTİN YILDIRIM:

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirerek, “Suriye’de Türkiye’nin uyguladığı politika tamamen yanlıştır.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUHİTTİN YILDIRIM:






Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirerek, “Suriye’de Türkiye’nin uyguladığı politika tamamen yanlıştır. Türkiye Suriye ile dertsiz başını derde sokmuştur” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, partisinin Nevşehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti iktidarının dış politikada ciddi hatalar yaptığını savunan Yıldırım, özellikle Suriye konusunun Türkiye’ye ciddi bir zarar vereceğini kaydetti. Türkiye’nin İsrail ve ABD’nin Orta Doğu oyununa ortak olduğunu kaydeden Yıldırım, “Türkiye bugün çok önemli bir stratejik noktada bulunuyor. Dünyada ülkemizin geldiği nokta, tarih içerisinde ülkemizin gelmesi gereken noktanın çok altındadır. Maalesef Türkiye bugün AB’nin kapısına dayanmış, onlardan medet umar hale gelmiştir. Dış politikada büyük açmazların ülkemizi sardığını hep beraber görmekteyiz. İşte Suriye meselesi, işte Irak ve Mısır meselesi” dedi.
Suriye için TBMM’de çıkarılan tezkere ile adeta iki ülke arasında bir savaş zemini oluşturulduğunu söyleyen Yıldırım, iktidarın Suriye politikasından bir an evvel vazgeçmesi gerektiğini vurguladı. Suriye’de yaşanan olayların arkasında İsrail’in bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, İsrail’in Suriye’deki emellerini Türkiye aracılığı ile gerçekleştirdiğini savundu. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Daha yeni Suriye için tezkere çıkarıldı. Ülkemizin dört bir tarafında olan olaylar dış politikada 11 yıllık bir iktidarın hangi noktaya gelip dayandığını bizlerin önüne seriyor. İslam ülkelerindeki yöneticilerin siyonizm ve emperyalistler tarafından değiştirilme operasyonu, sanki bir mutlu baharmış gibi bir İslam Baharı gibi sunularak bugünkü bu açmaz noktaya gelinmiştir. Suriye’de Türkiye’nin uyguladığı politika tamamen yanlıştır. Türkiye Suriye ile dertsiz başını derde sokmuştur. Ortak Bakanlar Kurulu Toplantısı yapılmış, ortak ziyaretler yapılmış, 61 defa görüşme yapılmış, birbirlerine gidilip gelinmiş ama sonunda geldiğimiz nokta ortada. Tezkereyi çıkararak bir savaş noktasına gelinmiştir. Suriye bugün İslam aleminin içinde çok önemli bir yer ifade ediyor. Hizbullah İran’dan gelen silahlarla Suriye üzerinden İsrail’e karşı mücadele ediyor. İsrail Hizbullah’ı durdurmak için Suriye’yi halletmeyi kafasına koymuş. Bunu da fark ettirmeden Türkiye eliyle yaptırdığını şimdi fark ediyoruz. Şimdi Suriye’de gelinen noktada yaklaşık 150 bin insan ölmüş, iç savaş başlamış, milyonlarca göçmen Türkiye’nin ve diğer komşu ülkelerin topraklarına sığınmış. Suriye ile eğer vaktiyle uygulanan politikalar devam ettirilseydi bugün bu noktaya asla gelinmezdi. Suriye’nin iç meselesi Türkiye meselesi olarak görülmüştür.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.