SANCAKTEPE’YE EĞİTİM ATÖLYESİ

Eğitime destek vermek amacıyla VİKO elektriğin katkıları ile hazırlanan Samandıra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘zayıf akım atölyesi ‘ törenle açıldı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SANCAKTEPE’YE EĞİTİM ATÖLYESİ






Eğitime destek vermek amacıyla VİKO elektriğin katkıları ile hazırlanan Samandıra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ‘zayıf akım atölyesi ‘ törenle açıldı.
Elektrik, anahtar ve priz sektörünün lideri VİKO, eğitime verdiği destekle geleceği aydınlatıyor. VİKO Endüstriyel tesislerinin bulunduğu Sancaktepe’de, eğitime destek vermek amacıyla ‘zayıf akım atölyesi’ kurdu. Atölyenin açılışına Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Feyzullah Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik destek çalışımların önemine değinerek, “Özel sektörün sağladığı bu gibi destekler, Sancaktepe’deki öğrencilerimizin eğitimini aydınlatacak, eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlayacaktır” dedi.
Ülke sanayilerinin gelişmesinde bilgi, beceri ve iş tecrübesine sahip kalifiye iş gücünün öneminin çok büyük olduğunu belirten Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise “Yüksek ve verimli üretimi oluşturabilecek kalifiye iş gücü ise Mesleki Eğitim ve Endüstri arasında kurulan köprü ile daha nitelikli sonuçlar vermekte. Mesleki eğitime önemli katkılar sağlayan firma yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
VİKO Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Durmaz, firma olarak yapılan bu tür çalışmaların amacından bahsederek, “Meslek eğitimine destek projelerindeki öncelikli amacımız; mesleki eğitimdeki fırsatları arttırmak, Meslek Lisesi öğrencilerinin karşısına meslek sahibi olmuş rol modeller çıkararak, iş ve sosyal yaşamlarına destek olup; hayat başarılarına, meslek edinmelerine, kısaca kişisel ve profesyonel gelişimlerine destek vermektir. Proje kapsamında; laboratuvarlar kuruyoruz, koçluk yapıyoruz. İstihdam sağlıyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.