SEDEP’TE KİTAP DAĞITIMI

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi öncülüğünde başlatılan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 112 okulda 85 bin öğrenci için basılan kitapların dağıtımı törenle başladı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SEDEP’TE KİTAP DAĞITIMI






Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi öncülüğünde başlatılan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 112 okulda 85 bin öğrenci için basılan kitapların dağıtımı törenle başladı.
Bosna Hersek Mahallesi Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen programa Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve eğitimciler katıldı.
“GELECEK NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAK”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay törende yaptığı konuşmada, SEDEP’in önemli bir proje olduğunu ve bu ay ‘Adalet’ konusunun işleneceğini söyledi. Altay, “Belediye olarak birçok proje yürütüyoruz. Hem Selçuklu’nun yaşam kalitesini artırmak için hem eğitim camiası adına okullar, spor salonları yapıyoruz. Ama bizim en büyük projemiz SEDEP. Bu yılda bunun başlangıcını burada yapıyoruz. SEDEP, 8 temel değerin çocuklarımıza eğitim hayatı boyunca kazandırılmasını sağlamak için yürütülen bir proje. Bu kapsamda bu ay adalet ile başladığımız yolculuğumuza, sorumluluk, yardımseverlik, sabır, dostluk, doğruluk değerleriyle devam edeceğiz. Böyle çocuklarımızı bu temel değerler üzerine eğitim amaçlıyoruz. Türkiye yapılmış en kapsamlı proje. Selçuklu Belediyesi bunun finansmanını karşılıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi bilimsel danışmanlığını, Milli Eğitim Müdürlüğümüz okullarda uygulanmasını sağlıyor. Emeği geçen herkes teşekkür ediyorum. İnşallah buradan çocuklarımıza açtığımız kapıdan gelecek nesiller adına önemli değişikler olacaktır” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise projenin önemine dikkat çekerek, “Selçuklu Belediyemiz çocuklarımızın iyi yetişmesinde kendi temel değerlerine sahip olmalarında çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bunların okullarda uygulanmasında öğretmenlerimizin ciddi gayretleri oldu. İnşallah geçen yılki başarıya ilaveten bu yıl da yine hem öğrenci hem veli öğretmenlerimizin de katkısıyla bu proje daha canlı daha güçlü bir şekilde hayata geçecek” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, proje için teşekkür etti. Erdem, “Her biri çok ayrı bir öneme sahip ama asıl teşekkürü öğretmenlerimiz hak ediyor. 6 bin 400 öğretmenimiz Selçuklu ilçemizde 85 bin öğrenciye ilk ve ortaokul düzeyinde ve aynı zamanda aileye ulaşıyor. Bunun etkilerini 3 ile 4’le çarpabiliriz. Hatta servis yapan şoföründen tüm kademedeki insanına kadar. Bir yeniden uyanış, yeniden değerleri hatırlama diyebiliriz” dedi.
Konya Valisi Muammer Erol da, Konya belediyelerinin sosyal belediyecilik adına önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Erol, “Sağ olsun belediyeler Konya’da alt yapıyla ilgili taleplerin çok büyük bir kısmını karşılamışlar ki, milli eğitim ve sosyal devlet, sosyal belediyecilik adına talep edilen hizmetler gündeme gelmiş. Bu hizmetleri yerine getirmede de, ciddi emek ve gayretler var. İyi bir yerden de yakalamışlar. İnşallah bu emek ve gayretler bereketlenir kopyalanır. Okulda kopyayı tavsiye etmek hoş bir şey değil ama bunun kopyasını herkese tavsiye ederiz. Bu kopya kimseye sıfır çektirmez. Öğretmenlerde bu kopyaya sıfır vermez. Olsa olsa alkışlarlar” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilere kitap dağıtarak onlarla sohbet etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.