ŞEHİT AİLELERİ YALNIZ BIRAKILMIYOR

Kayseri Valiliği, şehit aileleri ve gazilere yönelik ziyaretler düzenleyerek, hem ailelere destek oluyor hem de devletin her zaman yanlarında olduğunu hatırlatarak istek ve sorunlarını dinliyor.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ŞEHİT AİLELERİ YALNIZ BIRAKILMIYOR






Kayseri Valiliği, şehit aileleri ve gazilere yönelik ziyaretler düzenleyerek, hem ailelere destek oluyor hem de devletin her zaman yanlarında olduğunu hatırlatarak istek ve sorunlarını dinliyor.
Valilik Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde değişik birimlerden ilgili personelin de katılımıyla gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında son 3 ayda 47 şehit ailesi ile 11 Gazi evlerinde ziyaret edildi.
Şehit ailesi ziyaretlerine Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün de katılarak destek veriyor.
Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, son olarak Develi’de yaşamını sürdüren Şehit Annesi Solmaz Mavi’yi evinde ziyaret etti.
Evladı Üsteğmen Ömer Mavi’yi 1989 yılında şehit veren ve eşini de 2 yıl önce kaybeden 75 yaşındaki Solmaz Mavi unutulmadı. Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Develi Kaymakamı Enver Ünlü’nün eşi Selma Ünlü ile birlikte Develi ilçesi Elbiz Caddesi’nde yaşamını sürdüren şehit annesini ziyaret ederek bir süre görüştü.
Devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerin haklarının asla ödenemeyeceğini ifade eden Bayan Düzgün, şehit aileleri ile yakınlarının devletin ve milletin emanetinde olduğunu vurguladı. Şehitliğin en kutsal mertebe olduğunu belirten Bayan Düzgün, “Bizler ne yapsak, vatan uğruna, bayrak uğruna evlatlarını şehit veren ailelerin acısını dindiremeyiz. Ancak, elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya özen göstereceğiz.” dedi.
Kimi zaman duygusal anların da yaşandığı ziyarette Şehit Annesi Solmaz Mavi de, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek, “Bizler evlatlarımızı vatan için şehit verdik, 2 yıl önce de eşimi kaybettim. Ama biliyoruz ki sizler hep yanımızdasınız. Ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum ” diye konuştu.
Şehit Üsteğmen Ömer Mavi, 1989 yılında Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı Fındık Bölük Komutanlığı emrinde görev yaparken 26 Nisan 1989 tarihinde hain terör örgütü militanları ile girdiği çatışmada şehit olmuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.