ŞEHİT ANNESİNE BORÇ ŞOKU

Zonguldak’ta ölen eşinin emekli maaşını alan Züleyha Çelik, askerde şehit olan oğlu için verilen maaşının, ihtiyacı olmadı için geri istendiğini iddia etti.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ŞEHİT ANNESİNE BORÇ ŞOKU






Zonguldak’ta ölen eşinin emekli maaşını alan Züleyha Çelik, askerde şehit olan oğlu için verilen maaşının, ihtiyacı olmadı için geri istendiğini iddia etti. SGK tarafından kendisine 109 bin 353 TL borç çıkartıldığını belirten acılı anne, yetkililerden yardım istedi.
Mithatpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 60 yaşındaki Züleyha Çelik’in eşi Muzaffer Çelik, 1980 yılında hayatını kaybetti. Eşinden kalan 830 lira olan emekli maaşını almaya başlayan Züleyha Çelik, Ağrı’ya askere gönderdiği oğlunun 1999 yılında şehit haberi ile ikinci kez yıkıldı. İddiaya göre, SGK tarafından 2002 yılında 941 lira TSKVazife Malullüğü Maaşı bağlanan Züleyha Çelik’in aldığı para geri istendi. Gerekçe olarak ise muhtaçlık belgesini ortadan kaldıran şehit ve gazi yakınlarının haklarında iyileştirmeler öngören yasa tasarısı çalışmaları sırasında Çelik’in eşinden emekli maaşı aldığı belirlenmesi gösterildi. SGK aileye verilen 941 TL’lik maaşı geçtiğimiz Mayıs ayında sona erdirdi. Fakat yasa ile birlikte Çelik’e yeniden maaş bağlandı. Bu kez de şehit annesi ikinci kez yıkıldı. Aldığı 65 bin 964 liralık maaş, 2 bin liralık ek ödeme ve 41 bin 386 liralık faizin aileden geri ödenmesi istendi. Toplam 109 bin 353 liralık borcun ödenmesi için aileye evrak gönderildi.
Züleyha Çelik, 1999 yılında oğlunun şehit düştüğünü belirterek, “Ağrı’da TİM çavuşuydu. Onlar bana normal bir maaş bağladılar. Üzerinden mahkeme geçti. Mahkeme 2033 yılına kadar maaş alacağımı söyledi. Ben de fazla yaşarsam diye söyledim. Sonra SGK üzerimden borç çıkarttı. Maaşımı keseceğimi, muhtaç olmadığımı söyledi. Bana ekmek verecek olan kocam yok oğlum yok. Başbakan sakatlar ve hastalara 900 lira maaş alacağını söyledi. Ben devlete oğlumu verdim. 900 lira maaş alacağımız söyleniyor, 460 lira benim elime geçiyor. 110 bin TL üzerimden borç çıkarttı. Bana kim ekmek getirecek. Durmadan doktora gidiyorum. Daha doktora da gidemez oldum. Yerlerde sürünüyorum” diye konuştu.
Acılı anne, “Oğlumun tazminatını istedikten sonra bu borç çıktı. Muhtaç olduğumu söyledim. Çok maaş verdiklerini söylediler. Bana normal bir maaş verdiler. Ben devlete tek oğlumu verdim. Allah’ın emri öyleydi. Oğlum şehit düştü. 460 lira maaş alıyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
Acılı anne, SGK tarafından çıkartılan 109 bin liralık borcu ödeyemeyeceğini söylerken yetkililerin yardım etmesini istedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.