ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Şehitkamil Belediyesi’nin Şirinevler Mahallesi’ne yaptırdığı 2+1 sosyal konutlarının kura çekimi, bir çok aileyi ev sahibi yaptı.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK DAVRANIŞ






Şehitkamil Belediyesi’nin Şirinevler Mahallesi’ne yaptırdığı 2+1 sosyal konutlarının kura çekimi, bir çok aileyi ev sahibi yaptı. 5 kanalda aynı anda canlı olarak yayınlanarak noter huzurunda şeffaf bir kura çekimi yapan ve örnek bir belediyecilik sergileyen Şehitkamil Belediyesi, ev sahibi olan vatandaşların noter tasdikli listeleri de belli oldu.
Şehitkamil Belediyesi vatandaşların huzur ve rahatını düşünerek, yoğunluğun ve izdihamın yaşanmaması için kura çekimini 5 kanalda canlı yayın yaparak noter huzurunda gerçekleştirdi. Şehitkamilli vatandaşların konut sahibi olması için üç ayrı bölgede yapılan toplu konut çalışmalarında ilk olarak Şirinevler bölgesindeki 2+1 konutların kuraları çekildi. Kura çekimine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. 17 bin 482 vatandaşın başvuru yaptığı konutların kura çekimini Şehitkamil Belediyesi, bu yıl yoğunluk ve izdihamın yaşanmaması, vatandaşın evlerinde huzur içinde kura çekimini izlemeleri için 5 ayrı kanalda canlı yayın yaparak, noter huzurunda gerçekleştirdi. Vatandaşlar tarafından da takdir toplayan kura çekimi, 162 asil ve 162 yedeğin çekilişiyle birlikte tamamlandı.
İZDİHAMIN VE YOĞUNLUĞUN YAŞANMAMASI İÇİN KURA ÇEKİMİNİ 5 KANALDA CANLI YAYIN OLARAK SUNDUK
Kura çekimi öncesi açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğu, “Öncelikle kuraya katılan tüm hemşerilerime hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum. Bu 1. Etap’ı oluşturan bir çekiliş. Aslında gönül isterdi ki müracaat eden bütün kardeşlerimize bu imkanı sunabilelim. Tabi bunları da imkanlar dahilinde gerçekleştire biliyoruz. Şehitkamil Belediyesi sınırlarındaki arazilerimizin bu şekilde değerlendirip maliyet değeri üzerinden vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz. Bugün bu çekilişi noter huzurunda bu şekilde dar çerçevede yapma zorunluluğumuz vardı. Nedenine gelince 17 bin 482 müracaat eden var. 17 bin 482 kişiyi bir araya topladığımızda bir kalabalık söz konusu olacak. Biz vatandaşa hizmet etmek için burada bulunuyorsak, vatandaşın hizmetkarıyız diyorsak, vatandaşın hizmet kalitesini de attırma zorunluluğumuz var. Şuana kadar gelinen sürede de vatandaşımıza ne kadar az eziyet ederiz, diye müracaat etmek için Belediye binasına gelen vatandaşlarımız, ne nüfus müdürlüğüne gönderildi nede tapu müdürlüğüne gönderildi. Yalnızca Belediyeye geldiler, başvuru formlarını doldurdular, onlarla internet üzerinden bağlantılar sağlayarak, onları yormadan müracaatlarını tek nokta da aldık. Fakat ben bu işin mutfak kısmında çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Tabi kura çekimi noterimizin huzurunda çekildi. Ben kurada kazanan ailelerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.