şehrengiz bursa’nın öyküsünü yazmayı sürdürüyor

Pardus’un prestij yayını, üniversitelerin ve birçok eğitimcinin kaynak kitabı Şehrengiz Dergisi, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Bursa’nın öyküsünü anlatmaya devam ediyor.

19 Eylül 2013 Perşembe 00:00
şehrengiz bursa’nın öyküsünü yazmayı sürdürüyor






Pardus’un prestij yayını, üniversitelerin ve birçok eğitimcinin kaynak kitabı Şehrengiz Dergisi, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Bursa’nın öyküsünü anlatmaya devam ediyor.
42’nci sayıya ulaşan Şehrengiz’in bu ayki kapağında, hemen herkesin adını bildiği, dünya tarihinin en renkli portrelerinden Roma İmparatoru Sezar’ın Bursa ile olan bağı anlatıldı. Derginin tüzel kişi temsilcisi ve yazarı Asuman Kurt Öge’nin birçok kaynaktan derlediği bilgilerle hazırlanan araştırma yazısı, Sezar’ın askeri kariyerinin başlangıcını oluşturan ve Bursa’da geçen döneminden ayrıntıları içeriyor.
Şehrengiz’in danışma kurulu üyesi, gazeteci Yüksel Baysal Harf Devrimi ve Bursa’yı, araştırmacı-öğretmen Deniz Dalkılıç ise Bursa’nın tiyatro tarihini yazdı bu sayıda. Tarih tutkunu, koleksiyoncu Hüseyin Bayram’ın ilgi çekici bir hikâye, araştırmacı yazar Fevzi Şen’in elinden çıktı.
Şehrengiz’in destek aldığı önemli isimlerden Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci ise, Avrupa’nın kağıt ile tanışmasını ve hikayenin Bursa’ya düşen kısmını, yine Şehrengiz’in önemli kaynaklarından Prof. Dr. Atilla Çetin da İmparator Napoleon Bonaparte’nin tahttaki son günlerini yazdı.
Derginin Genel Koordinatörü İbrahim Öge ise, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile özel bir röportaj yaptı.
Pardus’un yazı kadrosuna katılan Aysun Çavdar da nostaljik radyoların doktoru Ahmet Şağın ile keyifli bir söyleşi yaptı.
Bu ay da büyük bir emek ve özenle hazırlanan Şehrengiz, Bursa’ya karşı sorumluluğunu yerine getirmenin sevincini yaşayan kadrosuyla önümüzdeki dönemde de okurlarına ulaşmayı sürdürecek.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.