ŞİİRİN SERGİSİ CKSM’DE

“El Yazım Ne Anlatıyor Bak” isimli sergide, Türk Edebiyatı’nın seçkin isimlerinin kendi el yazıları ve Ara Güler objektifinden portreleri sanatseverlerle buluştu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ŞİİRİN SERGİSİ CKSM’DE






“El Yazım Ne Anlatıyor Bak” isimli sergide, Türk Edebiyatı’nın seçkin isimlerinin kendi el yazıları ve Ara Güler objektifinden portreleri sanatseverlerle buluştu.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde (CKSM) açılan sergide, özel koleksiyonların yanısıra Bekir Yurdakul ve Bahtiyar Aslan’ın koleksiyonundan seçilerek bir araya getirilen Necip Fazıl Kısakürek, Attila İlhan, Nazım Hikmet, Aziz Nesin gibi 32 şairin el yazısı şiirleri yer alıyor. Bu önemli belgeler; redaksiyon, matbaa, bıçak kesiği ve mürekkep izi görmeden edebiyat severlere sunulurken, meraklılarına yazı karakterlerinin analiz edilmesi imkanını da veriyor.
Şiirlerinin yanısıra, Türk edebiyatının yapı taşlarını oluşturan 39 şairin portreleri de fotoğraf üstadı Ara Güler’in objektifinden sergi de izleyiciyle buluşuyor. Bu önemli görsel ve belgesel sunum, 20. yy Türk edebiyatının önemli isimlerini, edebiyat kamuoyuna hatırlatmak ve okurların, yazarların yüzleriyle tanışmasını sağlamak adına önem taşıyor.
Sergiyi gezen Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri atölye çalışması yaparak, yetkililerden sergi ile ilgili bilgi aldı. Öğrenciler, hayranlık duydukları şairlerin portrelerinin üzerine de şairin sevdikleri dizelerini yazarak, not bıraktı.
Edebiyat tarihi ve belgesel fotoğrafçılık adına önem taşıyan sergi, 20 Ekim’e dek sanatseverleri bekliyor.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.