SİVAS İL ÖZEL İDARESİ TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Kırsal Altyapıyı Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Merkeze bağlı Bingöl Köyü’nde güneş enerjisinden elektrik üretilerek köyün içme suyu ihtiyacı karşılandı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SİVAS İL ÖZEL İDARESİ TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR






Kırsal Altyapıyı Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Merkeze bağlı Bingöl Köyü’nde güneş enerjisinden elektrik üretilerek köyün içme suyu ihtiyacı karşılandı.
İhalesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, kontrollük hizmetleri de İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan “ Güneş Enerjili İçme suyu Tesisi” Bingöl Köyü’nde hizmete girdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Özaydın, İbrahim Yasak, Nazmi Deniz, Erhan Özen ve Bingöl Köyü Muhtarı Gazi Yıldız yapımı tamamlanan tesisi gezerek, çalışmalar hakkında ilgili firma yetkilisinden bilgi aldı.
İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Özcan Duman, kırsal altyapı çalışmaları kapsamında köylerde içme suyu çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.
Köylerde sondaj kuyuları ve doğal kaynak suları ile köylerin içme suyu sorununu çözdüklerini ifade eden Duman, 2013 yılı yatırım programı KÖYDES kapsamında Bingöl Köyü’nde alternatif enerji sistemleri kullanılarak; güneş enerjisinden elektrik üretildiğini ve köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi. Duman, ”Köyümüzde güzel bir çalışma gerçekleştirildi. İhtiyaçlar doğrultusunda bu proje başka köylere de uygulanacaktır. ”ifadesini kullandı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, idare olarak teknolojiyi yakından takip ettiklerini söyleyerek, bu kapsamda Bingöl Köyü’ne “Güneş Enerjili İçme Suyu Tesisi” yapıldığını kaydetti. Tesisin 80 bin TL’ye mal olduğunu belirten Ayhan, bu çalışmayla köyün hem içme suyu ihtiyacının karşılandığını, hem de elektrik maliyetinin azaldığını vurguladı.
Genel Sekreter Salih Ayhan, daha sonra Karayün Köyü’ne geçerek, köyde yapılan altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Köy sakinleri ile bir araya gelen Ayhan, İl Özel İdaresi tarafından köyde yapımı tamamlanan köy içi parke çalışmalarını yerinde gördü. Karayün İlköğretim Okulunu da ziyaret eden Ayhan, öğrencilere Valilik tarafından bastırılan ve “Milli Mücadele” döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta kaldığı günleri anlatan ”Çocuk Gözüyle 108 Gün” adlı kitabı hediye etti. Ayhan son olarak Akpınar köyünü de ziyaret ederek, vatandaşlarla köy misafirhanesini gezdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.