SODES’TEN KADINLARA DESTEK

SODES Destekli olarak hazırlanan ve sosyal açıdan unutulmuş olan kadınların el emeklerini göz önüne çıkarmayı amaçlayan ‘Hatay’ın Kadınları, Ufkunuz SODESle Açık Olsun’ isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SODES’TEN KADINLARA DESTEK






SODES Destekli olarak hazırlanan ve sosyal açıdan unutulmuş olan kadınların el emeklerini göz önüne çıkarmayı amaçlayan ‘Hatay’ın Kadınları, Ufkunuz SODESle Açık Olsun’ isimli projenin açılışı gerçekleştirildi.
SODES destekli olarak hazırlanan ve Antakya Eğitim ve Öğretime Yardım Derneğinin hazırladığı projenin açılışı derneğin eğitim salonunda yapıldı. Projenin amacı, kadınların dikiş ve nakış konularında teknolojiyi yakında takip ederek bilgisayarlı makinelerde ürünler hazırlamasını sağlamak.
Antakya Eğitim ve Öğretime Yardım Derneği tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından kabul edilerek desteklenen proje sayesinde bilgisayarlı dikiş makineleri kursunda öğrenim görecek kadınlar ürettikleri eşyaları satışa sunarak öğrencilere burs temin edecek.
Proje Koordinatörü Erol Oğuz, bu projedeki amaçlarının hem kadınlara meslek sahibi olmalarında yardımcı olmak hem de işi öğrenen kadınların yaptığı el işlerini satarak öğrenim gören öğrencilere burs sağlamak olduğunu belirtti.
Projeyi hazırlarken birçok zorlukla karşılaştıklarını ve SODES’ten destek almak için çok emek harcadıklarını kaydeden Oğuz, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Projenin ilk ayağında bilgisayarlı dikiş makinelerinin kullanımı konusunda işi bilen öğreticilerin kursiyerlere bilgiler vererek makinelerin kullanımını öğreteceğini vurgulayan Oğuz, makineyi kullanmaya başlayan kadınların daha sonra el işlerini kendilerinin yapabileceğini aktardı.
Projenin bir diğer amacının da en kısa sürede oluşturulacak kütüphane ile kadınlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade eden Oğuz, kütüphanenin kurulmasının ardından kadınların boş zamanlarında kitap okuyarak kendilerini geliştireceklerini vurguladı.
Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile projenin açılışı gerçekleştirildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.