SÖKE KENT KONSEYİ ÇEVRE KATLİAMINA DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye Kent Konseyleri Platformu tüm ülkede gerçekleştirilen eş zamanlı kitlesel basın açıklamalarıyla Kaz Dağı ve Madra Dağında yaşanan doğa katliamına dikkat çekti.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SÖKE KENT KONSEYİ ÇEVRE KATLİAMINA DİKKAT ÇEKTİ






Türkiye Kent Konseyleri Platformu tüm ülkede gerçekleştirilen eş zamanlı kitlesel basın açıklamalarıyla Kaz Dağı ve Madra Dağında yaşanan doğa katliamına dikkat çekti.
Yurt genelindeki etkinlikler kapsamında Söke Kent Konseyi de kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna ve Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç, Konsey Genel Sektreteri Damla Baybora ve Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı basın açıklamasında Söke Belediye Başkan Vekili Nimet İncedal’da bulundu. Açıklama Belediye Meydanında yapıldı.
Söke Kent Konseyi adına Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç’ın yaptığı açıklamada; “Kaz Dağı ve Madra Dağında Yaşam Altından Daha Değerlidir. Yer altı ve üstü zenginlikleri ile doğal varlıklar, tüm ülkelerin en temel değerleridir. Bu değerler başta insan olmak üzere, tüm canlılar için asla vazgeçilmez bir nitelik taşır. Ülkemizin en güzel coğrafi alanlarından birisinde yer alan Kaz Dağı ve Madra Dağı barındırdıkları tarihsel, mitolojik, toplumsal , kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri ile yalnız Türkiye’nin değil tüm insanlığın evrensel bir değeridir. Ve bu coğrafyada yaşayan 300 bin, yaz aylarında ise 1 milyon insanın bitkilerinin, yaban hayatının ve özellikle su kaynaklarının ana kucağıdır. Şimdi bu ana kucağımız, bir yer altı ekonomik değeri olan altın madeni çıkartmak adına, altından çok daha değerli olan tüm yer üstü zenginlikleri ve yaşam alanları ile talan ediliyor. Bu konuda küresel sermaye ve yerli işbirlikçilerinin yönelttiği vahşi kapitalist madencilik saldırısı tüm hızıyla devam ederken bu da yetmiyormuş gibi, dağlarımızdan Ege denizine billur sularıyla akan derelerimizi HES (Hidro Elektrik Santralleri) yapılacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Homeros’un İliada Destan’ında sıkça sözü edilen, şelaleleri ve antik kemer köprülerinin yanı sıra eşsiz peyzaj ve kültürel zenginlikleri barındıran derelerimize HES kurmak, yeni bir doğa cinayeti ile eş anlamlıdır. Ancak ne var ki; dağlarımızın yaşamsal önemdeki değerleri, bugüne kadar yeterince kavranamamış ve bu konuda gereken bilimsel çalışmalar ve kitle iletişim olanaklarına ağırlık verilmemiştir. Bunun sonucu olarak ta yöre halkı ve tüm ülke kamuoyunda Kaz Dağı ve Madra Dağına kararlılıkla sahip çıkma irade ve duyarlılığı yeterince oluşmamıştır. Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği ile Burhaniye Kent Konseyi olarak bizler, dağlarımızda ki bu doğa talanı ve yaşama saldırıya karşı duymayı bir insanlık ve yurttaşlık sorumluluğu diye nitelendiriyoruz. Bunun gereği olarak Türkiye Kent Konseyleri Platformu’nun da desteği ile bugün eş zamanlı olarak ülkemizin çeşitli kentlerinde pankart açıp tüm Türkiye’yi dağlarımızı korumak adına dayanışmaya çağırıyoruz. Başka yolu yok! Yeniden Deneyeceğiz! Sömürüsüz ve savaşsız gerçek bir uygarlık, sistemin tüm maddi ve moral hasarlarına rağmen insanlık onurunun bilinçli çabasıyla, yabancılaşmış toplumsal ilişkilerin tüm tortularından arınarak yükselecektir” ifadeleri yer aldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.