SURİYE TEZKERESİNİN TBMM’DE KABUL EDİLMESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Biz bölgede savaş istemiyoruz, biz bölgede katliamda istemiyoruz.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
SURİYE TEZKERESİNİN TBMM’DE KABUL EDİLMESİ






AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Biz bölgede savaş istemiyoruz, biz bölgede katliamda istemiyoruz. Biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye’nin kendi içinde bir rejimin kendi insanlarını katletmesine tabi ki sessiz kalamayız. Nihayetinde hem sınır güvenliği açısından hem de bölge güvenliği açısından Türkiye, Suriye tezkeresini bu çerçevede bakanlar kuruluna bir yetki olarak devretmiştir” dedi.
Ünal, Kahramanmaraş Barosu’na yaptığı ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir basın mensubunun Suriye Tezkeresi’nin bir kez daha meclisten geçmesine ilişkin yönelttiği soruyu yanıtlayan Ünal, Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını gerektiğinde kullanabilmesi için bir kez daha Bakanlar Kurulu’nun görevlendirildiğini söyledi.
Türkiye’nin Suriye konusunda uzun 2 yıldır yoğun bir diplomasi trafiği yaptığını dile getiren Ünal, şöyle konuştu:
“Dolayısıyla bu konu bizim tamamen sınır güvenliğimizle, ülke güvenliğimizle ilgili bir konu. Biz özellikle Suriye’de 2 yıldan beri yapılan katliamlara karşı çok etkin bir diplomasi sürdürüyoruz. Biz bölgede savaş istemiyoruz. Biz bölgede katliamda istemiyoruz. Biz 910 kilometre sınırımız olan Suriye’nin kendi içinde bir rejimin kendi insanlarını katletmesine tabii ki sessiz kalamayız. Bu uluslararası hukukun hiçbir yönetime kendi insanına kendi insanını katletme hakkını vermediğini de biliyoruz. Dolayısıyla biz hem uluslararası alanda hem de bölgede öncelikle sınır güvenliğimizi sağlamak, diğer taraftan tarihsel akrabalığımız olan ve tarihten bugüne kadar bize sığınan insanlara her zaman kucağını açan Türkiye bu gün de Gaziantep’te, Kilis’te Suriye’den gelen insanlara kucağını açmaktadır. Nihayetinde hem sınır güvenliği açısından hem de bölge güvenliği açısından Türkiye, Suriye tezkeresini bu çerçevede Bakanlar Kurulu’na bir yetki olarak devretmiştir.”
Ünal, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin yöneltilen bir soruya ise konunun henüz TBMM gündeminde olmadığı cevabını verdi. Ünal, “Öncelikle o konuda sayın başbakanımızın daha önce de yaptığı istişareler çerçevesinde askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bazı çalışmalar sürdürülüyor. Tabi takdir edersiniz ki bu çalışmaların TBMM’ne gelmesi ya da kanunlaşması belli bir süre gerektiriyor, süreç gerektiriyor. Dolayısıyla şu anda TBMM gündeminde bu konu yok” diye konuştu.
AK PARTİ’Lİ VEKİLLER LANGIRT MAÇINDA KARŞILAŞTI
Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu’nun da katıldığı ziyarette BARO binasını dolaşan Ünal, bilardo oynayıp hünerlerini sergiledi. Daha sonra ise Ünal ve Pakdil langırt maçında karşılaştı. AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç’un Ünal’ın yanında yer aldığı, Baro Başkanı Metin Doğan’ın ise Pakdil’i desteklediği maç renkli görüntülere sahne oldu.
Çekişmeli geçen maçta gol atmayı başaran taraf olan Pakdil’in takımı galip sayıldı. Ünal, yüzlerde tebessüm oluşturan bu anları, “Sayın Pakdil bize gol attı” diyerek yorumladı. AK Parti heyeti, buradaki ziyaretlerinin ardından kent turunu sürdürdü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.