SURİYELİLER ÜZERİNE YAPILAN ARAŞTIRMA

Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SURİYELİLER ÜZERİNE YAPILAN ARAŞTIRMA






Ortadoğu Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Öğüt, Ortadoğu Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi, üniversitenin temel vizyonu doğrultusunda faaliyete geçtiğini söyledi.
Öğüt, araştırma merkezinin Kilis’in tarihi tecrübesine ve coğrafi konumunu da uygun olmasından hareket ederek, Ortadoğu bağlamındaki çalışmalarda uzmanlaşmayı temel bir hedef olarak görmekte olduğunu belirtti.
Konuya ilişkin açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Tahir Öğüt, “Ortadoğu’nun iktisadi, siyasi ve sosyal durumunu akademik disiplinle ele alacak çalışmaların desteklemesi ve kamuoyuna ulaştırılmasına vesile olmakta temel amaçlarımızdandır” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Öğüt, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Günümüz Ortadoğu-Türkiye ilişkilerinin bölgemize yansımasında, Suriye iç savaşından dolayı ülkemize sığınan insanların durumunun öncelikli bir sorun olarak öne çıkmaktadır. Sorunun öneminden hareket eden üniversitemiz, Sayın Doç. Dr. Mustafa Paksoy beyefendi Kilis’teki sığınmacıların ekonomik ve sosyal konumlarını belirlemeye yönelik değerli bir çalışmayı gerçekleştirmiş bulunmaktadır. Alanında ilk olan bu çalışmanın mevcut durumun tespiti kadar politik ve idari uygulamalara da ışık tutacağına inanmaktayız. Bu bağlamda Sayın Doç. Dr. Mustafa Paksoy beyefendinin gerçekleştirmiş olduğu çalışmanın üniversitemiz imkânlarından yararlanılarak basımı ve kamuoyuna duyurulması Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Güvenç beyefendinin himaye ve destekleriyle merkezimiz üzerinden mümkün hale gelmiştir. Bu değerli çalışmanın meydana gelmesinden dolayı Sayın Hocamıza ve desteklerini her zaman gördüğümüz Sayın Rektörümüze şükran ve minnetlerimizi de arz ederiz.”
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.