SUŞEHRİ’NDE 100 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERSHANE İMKANI

Suşehri ilçesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sivas Valiliği Sosyal Destek projesi(SODES) birliği tarafından desteklenen Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında 100 lise son sınıfı

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SUŞEHRİ’NDE 100 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ DERSHANE İMKANI






Suşehri ilçesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sivas Valiliği Sosyal Destek projesi(SODES) birliği tarafından desteklenen Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında 100 lise son sınıfı ve yeni mezun olmuş öğrenciye ücretsiz dershane imkanı sağlanacağı belirtildi.
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, “Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen Sivas Valiliği Sosyal Destek projesi birliği tarafından desteklenen projemiz kapsamında lise son sınıfı öğrencilerimize ve mezun olmuş dershaneye gitme imkanı olmayan 100 öğrencimize ücretsiz dershane imkanı sağlayacağız. Bu projemiz toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik hazırlandı. Projemiz Suşehri Tarım Meslek Lisesi binasına daha önceden Avrupa Birliği tarafından hazırladığımız eğitim sınıflarında 25 öğrenciden oluşan 4 sınıfta dershane eğitimi verilecek. Projenin bütçesi 69 Bin 574 TL konunun uzman öğretmenleri tarafından toplamda 8 ay sürecek ücretsiz dershane hizmeti haftanın 5 günü, günlük 4 saat olarak verilecek ve dershane saati öğrencilerin okul çıkış saatlerine göre ayarlanacaktır” dedi.
Dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere yönelik düzenlediğimiz proje kapsamında Edebiyat, Matematik, Tarih ve Coğrafya dersleri 300’er saat olmak üzere toplamda bin 200 saat eğitim verilecek Kimya Fizik Biyoloji dersleri ise 100’er saat olmak üzere toplamda 300 saat sürecek diyen Perçi, dershaneye gitme imkanı olmayan ve projeden yararlanmak isteyen öğrencilerimize güveniyoruz. Bu proje onlar için çok önemli dershanenin normal şartlarda maliyeti çok fazla bu projeyi öğrencilerimiz kaçırmamalı ücretsiz verilecek dershanemizde konusunda uzman öğretmenler tarafından verilecek derslerde öğrencilerimize ücretsiz yardımcı kitaplar ve yaprak testler imkanı da sağlayacağız. Ayrıca dershanemizde başarılı ilk 10 öğrencimize çeşitli hediyeler vereceğiz. Dershanemizden başarılı olarak üniversiteye yerleşen öğrencilerimize burs ve nakdi yardım imkanları da sağlayacağız ayrıca projemizden faydalanan 100 kursiyer öğrencimizle sosyal aktiviteler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.