SUŞEHRİ’NDE İLÇE GÜVENLİK VE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Toplum destekli polislik hizmetleri doğrultusunda Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ilçe güvenlik ve danışma kurulu toplantısı yapıldı.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SUŞEHRİ’NDE İLÇE GÜVENLİK VE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI






Toplum destekli polislik hizmetleri doğrultusunda Suşehri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ilçe güvenlik ve danışma kurulu toplantısı yapıldı.
Suşehri Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Küçükbaşol, İlçe Emniyet Müdürü Cevat İratçı, daire amirleri, banka müdürleri ve mahalle muhtarları hazır bulundular.
Toplantıda sunumu gerçekleştiren Suşehri Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Bilgehan Kaymak, “Suçu oluşturan faktörlerin bir çoğu polisin kontrolü dışındadır bir çok kurumun imkansızlıkları, eksiklikleri, ilgisizlikleri veya yetersizlikleri bir araya geldiğinde suç denen olgu ortaya çıkmaktadır Polis ise suçlu ile ancak suç işlendiği zaman karşılaşmaktadır. Suçla mücadele etmek tabi ki polisin asli görevidir ancak polis ne kadar mücadele eder ise etsin, eğer ki vatandaş alması gereken temel güvenlik önlemlerini almıyorsa suça zemin hazırlayan fiziki unsurlar polis de dahil olmak üzere sorumlu kurumlar tarafından ortadan kaldırılmıyorsa sadece polisin mücadelesi ile umulan başarı elde edilemeyebilir” dedi.
Öğrencilere yönelik konferanslarda ise yaş gurubuna göre hazırlanmış olan hırsızlık, trafik, kötü arkadaş, kötü alışkanlıklar, bıçak taşıma yasağı ve terör konularında sunumlar yapıldığını ifade eden Kaymak, “2013 yılında ilçemizde 250 lise öğrencisine ulaşılarak internet güvenliği ve arkadaş seçimi konularında bilgiler verildi. Yine ilçemize 2013 yılı içerisinde 150 ortaokul ve 150 ilköğretim öğrencisi olmak üzere toplam 300 öğrenciye ulaşılarak trafik güvenliği, zararlı alışkanlıklar ve arkadaş seçimi konusunda bilgi verilmiştir” dedi.
Suşehri Emniyet Müdürü Cevat İratçı ise; “Güvenliğin başı sadece polis değil. İlçedeki kurum ve kuruluşlar, esnaflar, mahalle muhtarların, vatandaşların üzerlerine çok görev düşüyor. Esnaflar öncelikle güvenlik kamera sistemlerini iş yerlerine kurmalılar ve dükkan giriş kapılarına kepenk taktırmalılar. Herkesin, her kurumun üzerlerine düşen görevleri var sorumluluklarımız çok yüksek. Mahalle muhtarlarımız suçların aydınlatılmasında bizlere çok yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.
Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ise “Güvenlik çok önemli ihtiyaçtır. Sokak aydınlatmaları ve güvenlik kameraları ilçenin güvenliği için büyük önem arz etmekte. Meydana gelen bir suçu polis ekiplerimizin bir an önce çözüme kavuşturması için çevredeki güvenlik kameraları ve görgü tanıklarından yola çıkıyor bu konuda çok duyarlı olmalıyız ve polis ekiplerimizin işlerini kolaylaştırmalıyız” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.