Tecavüzcüden akıl almaz savunma

Para karşılığı anlaştığı kadını, 2. kez ilişkiye girmediği gerekçesiyle öldürüp başını ezmekle suçlanan sanıktan tuhaf savunma: O ilişkiye girmek istedi. 'Nişanlıyım' dedim, reddettim. Bana saldırdı.

12 Eylül 2014 Cuma 00:20
Tecavüzcüden akıl almaz savunma







Cinsel ilişkiye girdiği kadının başını taşla ezerek öldüren katil zanlısı mahkemede öyle bir savunma yaptı ki, dinleyenleri şoke etti...


İzmir'e bağlı Karabağlar İlçesi'nde geçtiğimiz yıl mart ayında dağlık alanda Yeliz Umman'ı başını taşla ezip öldürdükten sonra çalıların arasına gizlediği idiasıyla dört ay sonra yakalanıp tutuklanan Y.B.'nin, 'kasten canavarca hisle öldürme ve yağma' suçundan ömür boyu hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Savunmasında Y.B., bira karşılığı Umman ile kendi rızasıyla birlikte olduğunu, tokat atıp yere düşünce de orada kendisini bırakıp gittiğini, kadını öldürmediğini belirtip, suçlamaları kabul etmedi.

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu yargılanan Y.B, avukatı Erdal Benice ile ölenin annesi Şadiye Umman katıldı. Sanık Y.B., kiralık araçla dolaşırken maktülün el kaldırıp durmasını istediğini, kendisini arabanın önüne attığını, ilk olarak ismini Sibel olarak tanıttığını, elinde de bira şişesi olduğunu söyledi. Y.B., “Arabayla kendisini de bırakmamı istedi. Tekel büfesi önünde durmamı ve kendisine bira almamı, aksi halde çığlık atacağını söyledi. Kendisinin tarif ettiği yollardan gittim. Zeytinlik alanda durduk. Araçtan indik. Bana bira karşılığında birlikte olacağını söyledi. Kendisine nişanlı olduğumu belirtip teklifini kabul etmedim. Bunun üzerine bana saldırıp, tokat attı. Bana, 'sen erkek değil misin?' dedi, küfür etti. Kendi rızasıyla arabanın içinde birlikte oldum. Dışarı çıkınca tekrar tartıştık. Kendisini omuzundan itekledim, aracın kapısına çarparak yere düştü. Ben kendisini o şekilde orada bırakıp ayrıldım. Ben cesedi saklamadım, suçsuzum" dedi.

Mahkeme başkanı Kemal Göker, sanığa daha önce Cumhuriyet Savcısı ve poliste verdiği ifadede 'başını taşla ezip, cesedi çalıklar arasına attığını, telefonu aldığını kabul ettiğini' şimdiki ifadede ise çelişki olduğunu bunların hangisinin doğru olduğunu sordu. Sanık Y.B., "Polisteki ifademi kabul etmiyorum" diye cevap verdi.

Ölenin annesi Şadiye Ummman, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalasında sanığın kasten adam öldürme ve hırsızlık suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı mütalaaya karşı diyeceklerine cevap vermesi için kendisine süre verilmesini istedi. Mahkeme heyeti karar için duruşmayı kasım ayına erteledi.



Son Güncelleme: 12.09.2014 00:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.