TEDAŞ ERZURUM’DAKİ EĞİTİM MERKEZİ’Nİ KAPATIYOR MU?

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TEDAŞ), Erzurum’daki eğitim merkezini kapatacağı yönündeki söylentiler vatandaşların tepkisine neden oldu.

10 Ekim 2013 Perşembe 00:00
TEDAŞ ERZURUM’DAKİ EĞİTİM MERKEZİ’Nİ KAPATIYOR MU?






Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TEDAŞ), Erzurum’daki eğitim merkezini kapatacağı yönündeki söylentiler vatandaşların tepkisine neden oldu.
TEDAŞ Genel Müdürlüğü, Performans Yönetim Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak ülke genelinde faaliyet gösteren 5 merkezden birisi olan TEDAŞ Erzurum Eğitim merkezi, Erzurum’un yanı sıra Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz bölgesindeki 30 il ve bu illere bağlı ilçelerdeki tüm resmi ve özel kuruluşlarda çalışan ilgili personele, “Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde (EKAT) Yüksek Gerilimde Çalışma Elektrik Yetki Belgesi ve diğer iş güvenliği eğitimleri veriliyor.
TEDAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından, eğitim merkezinin kapatılacağı yönündeki söylentilerin artmasının üzüntü verici olduğunu kaydeden vatandaşlar, yılda yaklaşık 1000-1500 arasında kursiyere eğitim veren bu merkezin Erzurum’a katma değer sağladığını belirterek, eğitime gelen kursiyerlerin bölgedeki esnafa da fayda sağladığını dile getirdiler,
VATANDAŞ TEPKİLİ
Şehrin sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerinin konuya sahip çıkmasını isteyen vatandaşlar, “Sadece 7 kişi ile faaliyet gösteren bu merkezin ilimize sağladığı katkı göz ardı edilemez. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve parti gözetmeksizin bütün siyasi partilerimizin bu konuya sahip çıkmalarını bekliyoruz. Zamanında sahip çıkmadığımız birçok değerin şehrimizden başka illere götürüldüğüne çok şahit olduk. Bunun da böyle olmasını istemiyoruz. Başka şehirlerdeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri en küçük bir olayda bile bir araya geldiğini görüyoruz. Biz de böyle bir birliktelik sağlanmalı ve şehrimize katkı sağlayan bu kurumlara sahip çıkmalıyız. Ayrıca en kısa zamanda yetkili ve ilgili kişilerin ağzından da şüphelerimizi giderecek açıklamalar yapmasını bekliyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.